Yotam Ottolenghi te gast bij 'Jinek'

dinsdag 12 februari 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

Top kok Yotam Ottolenghi is dinsdagavond te gast bij Eva Jinek. Het culinaire fenomeen is heel even in Nederland. De IsraŽlisch-Britse chef wist miljoenen thuiskoks de afgelopen jaren te overtuigen om groenten de hoofdrol te laten spelen in onze maaltijd.

Steeds meer aubergines belanden op onze borden en de granaatappelpitjes, sumak en za’atar zijn niet meer weg te denken uit de voorraadkasten van zijn fans.

Ottolenghi’s gevoel voor koken ontstond tijdens zijn studententijd in Tel Aviv én in Amsterdam, waar hij tussen 1995 en 1997 woonde. Omdat hij de smaken van zijn jeugd in Jeruzalem miste, experimenteerde hij op zijn zolderkamer met specerijen. Langzaamaan bouwde hij zijn creaties uit tot een culinair imperium. Zijn kookboeken zijn stuk voor stuk bestsellers.

Bij 'Jinek' schuift hij aan om te vertellen over zijn culinaire missie en het geheim van zijn succes.

'Jinek', dinsdag 12 februari om 23.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Blind Gekocht' (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In Gentbrugge zijn de werken volop aan de gang. Binnenkort kunnen Nisse en Mathilde verhuizen. En dan stuit Bart op een lastminuteprobleem. Het vijfde koppel, Vicky en Tom, woont al in Mechelen met de kleine Nobel en wil met het oog op verdere gezinsuitbreiding graag een groter huis, eveneens in Mechelen. Ook het laatste koppel stelt zich voor: Klaas en Heleen. Na talloze omzwervingen hebben ze zich eindelijk gesetteld in Antwerpen. Ze willen graag de volgende stap in hun leven zetten en een huis kopen.

'Blind Gekocht', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers