Yotam Ottolenghi te gast bij 'Jinek'

dinsdag 12 februari 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

Top kok Yotam Ottolenghi is dinsdagavond te gast bij Eva Jinek. Het culinaire fenomeen is heel even in Nederland. De Israëlisch-Britse chef wist miljoenen thuiskoks de afgelopen jaren te overtuigen om groenten de hoofdrol te laten spelen in onze maaltijd.

Steeds meer aubergines belanden op onze borden en de granaatappelpitjes, sumak en za’atar zijn niet meer weg te denken uit de voorraadkasten van zijn fans.


Ottolenghi’s gevoel voor koken ontstond tijdens zijn studententijd in Tel Aviv én in Amsterdam, waar hij tussen 1995 en 1997 woonde. Omdat hij de smaken van zijn jeugd in Jeruzalem miste, experimenteerde hij op zijn zolderkamer met specerijen. Langzaamaan bouwde hij zijn creaties uit tot een culinair imperium. Zijn kookboeken zijn stuk voor stuk bestsellers.

Bij 'Jinek' schuift hij aan om te vertellen over zijn culinaire missie en het geheim van zijn succes.

'Jinek', dinsdag 12 februari om 23.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers