Wereldberoemde sopraan Dame Kiri te Kanawa zondag in 'Podium Witteman'

zaterdag 15 september 2018
Foto: NTR - © Jean Pierre Heijmans 2018

Paul Witteman ontvangt sopraan Dame Kiri te Kanawa, de 11-jarige pianist Alexandra Dovgan, ensemble Ikarai en de winnaar van het Internationaal Vocalisten Concours.

De wereldberoemde sopraan Dame Kiri te Kanawa zit deze week de jury voor van het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. De operalegende uit Nieuw Zeeland komt samen met de kersverse winnaar van het IVC naar 'Podium Witteman'. Natuurlijk wil Paul alles weten over haar roemrijke zangcarrière en horen we de winnaar van het IVC.

In zijn nieuwe rubriek Pauls Jonge Helden presenteert Paul Witteman deze week het 11-jarige wonderkind Alexandra Dovgan. Deze Russische pianiste maakt in haar vaderland veel indruk met haar fenomenale spel en heeft al mogen optreden voor Poetin en Macron.

Ikarai is een bijzonder ensemble van strijkers, piano en drums. Het ensemble verbindt het componeren van de klassieke muziek met het improviseren uit de jazz. Ikarai bedenkt ook theatrale concerten. Hun nieuwe voorstelling Muhammad is een ode aan de beste boxer aller tijden: Muhammad Ali. In Podium Witteman een voorproefje.

In 'Podium Witteman Extra' deel 2 van de reeks over Pierre Audi: Een Libanees in Amsterdam. Dit na aanleiding van Audi’s vertrek bij De Nationale Opera. Met bijdragen van Truze Lodder, Chazia Mourali, Hein van Eekert, Henk van der Meulen en Roland de Beer. 'Podium Witteman Extra' wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend op de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag om 23.45 uur en op zaterdagmiddag om 14.20 uur.

'Podium Witteman', zondag 16 september van 18.15 tot 19.15 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers