VRT stopt met radio Donna

donderdag 28 augustus 2008

Volgens krantenberichten vandaag doekt de VRT zijn hitzender radio Donna binnenkort op. De Standaard/Het Nieuwsblad blokletterden de plannen van de openbare omroep op hun voorpagina en het nieuws is ondertussen bevestigd. In de plaats van radio Donna zou echter een nieuwe zender komen voor dezelfde doelgroep. Spilfiguur van het project is Peter Van de Veire.

D


e luistercijfers van radio Donna zitten al enkele jaren in een neerwaartse spiraal. De zender werd in 1992 opgericht en was tot 2000 een groot succes. De komst van de commerciële concurrentie Q-music en 4fm bracht daarin echter verandering. De hitzender van de VRT verloor zowat de helft van zijn luisteraars.

Momenteel is het opdoeken van Donna een voorstel dat nog door de raad van bestuur van de omroep moet bekrachtigd worden. Maar de denkpiste om met radio Donna te stoppen werd al wel bevestigd. Peter Van de Veire zou werken aan een nieuwe zender waarin hij zelf een belangrijke rol zou spelen. De doelgroep en eht format meoten grotendeels hetzelfde blijven.

Of de huidige stemmen van radio Donna mee in het nieuwe project mogen stappen is nog niet bekend. Er zou niemand echt ontslagen worden.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers