'Volle Zalen' over Romana Vrede

dinsdag 22 mei 2018

'Volle Zalen' portretteert prominenten uit de Nederlandse podiumwereld op een belangrijk moment in hun carrière. Romana Vrede is momenteel te zien in het toneelstuk de Oresteia van Het Nationale Theater.

Haar verhaal is het verhaal van een 'powervrouw' van Surinaamse afkomst, die de strijd met zichzelf en met haar omgeving nooit uit de weg ging. Als jong volwassene sloot ze zich aan bij de Jehova’s Getuigen en werkte ze in een Rotterdamse nachtclub als paaldanseres. Haar missie was uiteindelijk een andere: een goede actrice worden. Afgelopen jaar won Romana Vrede de Theo d’Or, de hoogste toneelprijs, voor haar rol in de voorstelling RACE. Inmiddels is ze tafeldame bij DWDD en werd ze onlangs samen met andere Nederlanders uitgenodigd op Paleis Noordeinde voor een lunch met Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

In deze aflevering van 'Volle Zalen' het verhaal van een energieke vrouw met één onuitputtelijke bron van inspiratie in het leven: haar autistische zoon Charlie. Cornald Maas volgt Romana Vrede over een langere periode. Hij is bij belangrijke (privé)momenten en schetst zo een persoonlijk en intiem project.

'Volle Zalen', woensdag 23 mei om 20.45 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Sarah wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend, maar ze is helemaal niet zeker of ze dit wel wil. Op weg naar huis om het huwelijksfeest van haar zus bij te wonen, besluit ze bij haar grootmoeder langs te gaan om raad te vragen. Daar ontdekt ze een groot familiegeheim dat zijn weerslag heeft op de hele generatie vrouwen binnen de familie. Ze besluit op zoek te gaan naar de man die een antwoord kan geven op al haar vragen...

'Rumor Has It', film met oa. Jennifer Aniston en Kevin Costner, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers