Volgende week in 'Kunststof' op NPO Radio 1

zondag 23 juni 2019

Volgende week in 'Kunststof' op NPO Radio 1, Ronald van der Kemp, Willemijn Francissen, Monique Schoolen, Ton F. van Dijk, Robert Oey, Chantal Heijnen.

 


 


Maandag 24 juni: Ronald van der Kemp, modeontwerper
Modeontwerper Ronald van der Kemp heeft 17 juni de Grand Seigneur in ontvangst mogen nemen, de grootste Nederlandse modeprijs. Sinds 2015 heeft hij zijn eigen couture-label, het duurzame RVDK. Zijn creaties worden gedragen door grote sterren als Doutzen Kroes, Kate Moss en Michelle Obama.

Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 25 juni: Thema-uitzending over de toekomst van de Publieke Omroep met oa Willemijn Francissen – directeur NTR, Monique Schoolen – directeur Omroep Zeeland en  Ton F. van Dijk – columnist HP De Tijd

Onlangs verscheen de langverwachte brief van Arie Slob, de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Hierin is de toekomstvisie voor het publiek omroepbestel uiteengezet. Een toekomst met een deel reclamevrije zendtijd, met ruimte voor de regionale omroep op NPO3, met meer flexibele programmering ook via andere kanalen. Kortom: een visie die wil inspelen op een maatschappij die aan veranderingen onderhevig is. Wat betekenen deze plannen voor een ieder? Een gesprek over de consequenties van deze nieuwe koers.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag 26 juni: Robert Oey, documentairemaker
Vanaf deze week is ‘The Good Terrorist’ van documentairemaker Robert Oey te zien in de bioscopen. De film onderzoekt de wereld van het moslimterrorisme. Jason Walters en Nouredine El Fahtni waren als jongens lid van de Nederlandse Hofstadgroep. Zij vertellen in deze film over hun leven als ex-terrorist. Bestaat er zoiets als een goede terrorist?

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Donderdag 27 juni: Chantal Heijnen, fotograaf
Momenteel woont documentaire- en portretfotograaf Chantal Heijnen in de Bronx in New York, waar ze bewoners portretteert. Ze laat zich beïnvloeden door haar voormalige carrière als sociaal werker in haar fotografie. Haar sociaal geëngageerde en intieme foto’s zijn al gepubliceerd in grote internationale kranten zoals de New York Times en tentoongesteld in het Amsterdamse fotomuseum FOAM.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 24 t/m donderdag 27 juni tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alloo bij de Wegpolitie' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

Een dag na de tiende flitsmarathon toont Luk hoe de politie én de bekeurden zo'n actiedag beleven. Luk volgt de wegpolitie in het noorden van de provincie Antwerpen en daar blijken nogal wat Nederlanders én toeristen te snel te rijden. Ze worden meteen bekeurd. Een Chinese bestuurder heeft bij de flitsmarathon de twijfelachtige eer de eerste Chinees te zijn die in Alloo bij de Wegpolitie op de bon vliegt wegens te snel rijden. Alloo en zijn agenten hebben al veel meegemaakt op de baan, maar een trucker die gewoon op de smalle middenberm van een autostrade parkeert om daar de nacht door te brengen, dat nog niet.

'Alloo bij de >Wegpolitie', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers