Volgende week in 'Kunststof' op NPO Radio 1

zondag 16 juni 2019

Filmmaker Maartje Nevejan onderzoekt in haar nieuwe documentaire 'Ik ben er even niet' het onbegrip wat mensen ervaren bij een absence, een hapering in het brein waardoor je even wegvalt.

Nevejan leidt er zelf ook aan. Ze verkent aan de hand van persoonlijke herinneringen, verhalen van jongeren, de wetenschap en kunst de beperkingen en de kracht van het menselijke voorstellingsvermogen.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 18 juni: Majd Mardo, acteur
Majd Mardo vluchtte op negenjarige leeftijd naar Nederland. Hij studeerde in 2013 af aan de Toneelacademie Maastricht en ontving voor zijn rol in de korte film ‘Jungle’ een Gouden Kalf. Sinds 2018 behoort Mardo tot het vast ensemble van Toneelgroep Amsterdam. Vanaf 16 Juni is hij te zien in ‘De Kersentuin’ van ITA.

Presentatie: Gijs Groenteman

Woensdag 19 juni: Shady El-Hamus, filmmaker
Shady El-Hamus werd in 2018 door de Volkskrant uitgeroepen tot Regietalent. Nu is daar zijn speelfilmdebuut ‘De Libi’, waarin twee jongens van zeventien uit een Amsterdamse buitenwijk gevolgd worden terwijl ze er alles aan doen om door de wereld gezien te worden.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 20 juni: Geen Uitzending
Geen uitzending i.v.m. voetbal

'Kunststof', maandag 17 t/m donderdag 20 juni tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alloo bij de Wegpolitie' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

Een dag na de tiende flitsmarathon toont Luk hoe de politie én de bekeurden zo'n actiedag beleven. Luk volgt de wegpolitie in het noorden van de provincie Antwerpen en daar blijken nogal wat Nederlanders én toeristen te snel te rijden. Ze worden meteen bekeurd. Een Chinese bestuurder heeft bij de flitsmarathon de twijfelachtige eer de eerste Chinees te zijn die in Alloo bij de Wegpolitie op de bon vliegt wegens te snel rijden. Alloo en zijn agenten hebben al veel meegemaakt op de baan, maar een trucker die gewoon op de smalle middenberm van een autostrade parkeert om daar de nacht door te brengen, dat nog niet.

'Alloo bij de >Wegpolitie', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers