Volgende week in Kunststof op NPO Radio 1

zondag 2 juni 2019

Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja heeft een nieuwe dichtbundel met de titel: 'Ik ga het donker maken in de bossen van'.

Want naast gedichten schrijven bij belangrijke nationale gebeurtenissen, publiceert hij zelf nog volop over thema’s als vriendschap en relaties tot de buitenwereld.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 4 juni: Barbara Barend, journalist
Presentatrice en sportjournaliste Barbara Barend viert het 10-jarig bestaan van het sportmagazine 'Helden' waarvan zij samen met haar vader, Frits Barend, eigenaar en directeur is. Deze editie staat in het teken van de Oranje Leeuwinnen die 7 juni aan het WK- voetbal beginnen.

Presentatie: Gijs Groenteman

Woensdag 5 juni: Michel van der Aa, componist
Vooraanstaand componist Michel van der Aa kan zich inmiddels vaste gast noemen op het Holland Festival waar hij eerder al met de multimedia opera’s ‘After Life’ en ‘Sunken Garden’ stond. Nu staat hij er met ‘Eight’ waarin muziektheater, virtual reality en beeldende kunst samenkomen

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 6 juni: Simon Zwartkruis, schrijver
Voetbal- International journalist Simon Zwartkruis volgt het Nederlands elftal sinds 1998 op de voet. In 2003 schreef hij een biografie over Clarence Seedorf. Nu is het de beurt aan Memphis Depay. In ‘Heart of a lion’ beschrijft Zwartkruis de onstuimige jeugd van de voetballer met de bal als reddingsboei in zijn weg naar de top.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 3 t/m donderdag 6 juni tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Een voormalig rugbycoach schrijft een zelfhulpboek, dat op internet steeds meer bekendheid vergaart. De auteur weigert echter om uit zijn schuilplaats te komen en zich bekend te maken. Het inspireert een groep mensen waaronder een journalist, een voormalige gedetineerde, een acteur en een undercoveragent om na te denken over hun keuzes en beslissingen.

'Reach Me', film uit 2014 met oa. Sylvester Stallone, om 22.20 uur op CAZ.

Dossiers