Volgende week in 'Kunststof' op NPO Radio 1

zondag 5 mei 2019

Sarah Vos maakte voor de EO de documentaire 'De Zaak Tuitjenhorn'. Zij volgt hierin weduwe Anneke Tromp die vecht voor eerherstel van haar man, huisarts Nico Tromp.

In 2013 pleegde Nico Tromp zelfmoord, nadat hij op non-actief was gesteld omdat hij een terminale kankerpatiënt had geholpen te sterven.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 7 mei: Thomas Olde Heuvelt, schrijver
Thomas Olde Heuvelt brak wereldwijd door met zijn horrorthriller ‘Hex’. Nu is er zijn nieuwe boek 'Echo'. Een thriller over obsessie, bezetenheid en de onverwoestbare kracht van de natuur. En Thomas schrijft ook het geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken 2019.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 8 mei: Gast nog onbekend.

Donderdag 9 mei: Kemal Rijken, schrijver
Kemal Rijken schreef 'Eigen volk - Hoe het rechts-nationalisme Europa veroverde'. Nog niet zo lang geleden werden dit soort bewegingen met de nek aangekeken, nu spreken ze steeds meer kiezers aan. Hoe kan dat? Kemal Rijken trok voor zijn boek Europa in en sprak er over met oa Nigel Farage, Marine Le Penn en Philip Dewinter, maar ook met politici van traditionele partijen.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststo Radio', maandag 6 t/m donderdag 9 mei tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Het mooie leventje van de succesvolle reclamevrouw Sarah krijgt een onverwachte deuk wanneer Alex, de man van haar leven, haar na tien jaar opbiecht geen kinderen te willen. Sarah wijst hem de deur en overtuigt een oude vriend - de eeuwige vrijgezel Bart - om haar zwanger te maken in ruil voor een som geld. Ze spreken af om elkaar daarna nooit meer te zien.

'Plan Bart', om 22.35 uur op VTM.

Dossiers