Tygo nog één keer in de GHB

donderdag 20 juni 2019
Foto: © Evangelische Omroep 2018

Tygo Gernandt duikt voor de vijfde en laatste aflevering van het EO-programma 'Tygo in de GHB' nog eenmaal in de wereld van GHB-verslaafden in Nederland.

Hoe gaat het met gebruikers Junita en Kevin? En zijn er al verbeteringen te bespeuren in de aanpak van de GHB -problematiek? Tygo volgt Junita onderweg naar de gevangenis waar haar vriend verblijft. Verder gaat hij langs bij Kevin in de hoop dat ook hij is afgekickt. Daarnaast heeft Tygo een verrassend eerlijk en persoonlijk gesprek met staatssecretaris Blokhuis.


De serie die vorig jaar in november startte trok veel kijkers en had impact. Het NPO 3 programma was een van de best bekeken tv-programma’s onder jongeren. Op Social media vonden veel mensen de serie verplichte kost voor middelbare scholen en politici stelden Kamervragen. Maar wat is er eigenlijk gebeurd na afloop van de serie? Hoe reageerde de politiek op de serie? Tygo zoekt staatssecretaris Blokhuis op die drugsgebruik in zijn portefeuille heeft en gaat op pad met Junita en Kevin: zijn zij nog steeds verslaafd aan GHB of hebben ze het gevecht tegen hun verslaving gewonnen?

Tygo staat bekend om zijn ijzersterke en diverse rollen in films en series als 'Van God Los' (Gouden Kalf voor Beste Acteur), 'The Last Kingdom', 'First Mission', 'Black Death', 'Hartenstraat' en 'Bloedlink' (Rembrandt Award Beste Acteur). Momenteel speelt Tygo samen met Waldemar Torenstra de hoofdrol in de film 'Baantjer, Het Begin'.

'Tygo in de GHB' is geproduceerd door Zodiak Nederland in coproductie met EO.

'Tygo in de GHB', vrijdag 21 juni om 20.25 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Een voormalig rugbycoach schrijft een zelfhulpboek, dat op internet steeds meer bekendheid vergaart. De auteur weigert echter om uit zijn schuilplaats te komen en zich bekend te maken. Het inspireert een groep mensen waaronder een journalist, een voormalige gedetineerde, een acteur en een undercoveragent om na te denken over hun keuzes en beslissingen.

'Reach Me', film uit 2014 met oa. Sylvester Stallone, om 22.20 uur op CAZ.

Dossiers