Tygo Gernandt, Dieuwertje Blok, Monica Geuze en Kalvijn in vierde seizoen 'De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld'

zaterdag 13 april 2019
Foto: © Credits: Warner Bros/BNNVARA

IJzingwekkende bergpaden in BosniŽ en Herzegovina, oude handelsroutes in JordaniŽ en de ruige Drakensbergen van Zuid-Afrika.

In het vierde seizoen van 'De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld' trotseren acht BN’er-koppels levensgevaarlijke sneeuwpaden, extreme jungleroutes en gladde onderwaterwegen terwijl ze langs angstvallig diepe ravijnen rijden. Shirma Rouse en Fajah Lourens, Monica Geuze en Remy Bonjasky, Tygo Gernandt en Akwasi, Anouk Hoogendijk en Loiza Lamers, Susan Visser en Joshua Nolet, Fred Teeven en Kalvijn, Kluun en Sef en Tony Junior en Dieuwertje Blok gaan met elkaar op reis over nauwelijks begaanbare en soms onzichtbare wegen. Terwijl de koppels het land op bijzondere wijze leren kennen, lopen de emoties zo nu en dan hoog op, maar ontstaan er ook mooie gesprekken tijdens het rijden langs de afgrond.

In de eerste aflevering van de achtdelige serie crossen acteur Tygo Gernandt en verhalenverteller Akwasi met hun 4x4 door de ruige Drakensbergen van Zuid-Afrika. Hun tocht door de ‘Barrier of Spears’ laat zien waarom de voorouders van de huidige bevolking dit onherbergzame ‘Kingdom of the Skies’ tot hun leefgebied maakten. Ook bespreken ze in de auto waarom Akwasi zijn acteercarrière voorlopig in de ijskast heeft gezet en de moeizame relatie tussen Tygo en zijn vader.

Oud-profvoetbalster Anouk Hoogendijk en model Loiza Lamers trekken door het ruige binnenland van Turkije, waar ze langs gevaarlijk diepe ravijnen rijden. In de auto vertelt Loiza over hoe ze in elkaar werd geslagen met stokken in het dorp waar ze opgroeide, toen bekend werd dat ze niet verder door het leven wilde als jongen. Actrice Susan Visser en leadzanger van Chef’Special, Joshua Nolet, stuiteren over de hobbelige wegen van Jordanië, waar ze filmische maanlandschappen tegenkomen en o.a. praten over de vroege dood van Susan's geliefde. Souldiva Shirma Rouse en fit girl Fajah Lourens trotseren de wegen van Bosnië en Herzegovina. In de auto hebben ze een bijzonder gesprek over vrouwelijkheid en discriminatie. Schrijver Kluun en rapper Sef slingeren door de meest zuidelijke staten van Brazilië. Ze bedwingen rivierpassages, bespreken de afkomst van Sef en praten over hoe Kluun werd beschuldigd van een vooropgezet commercieel plan voor het schrijven en uitbrengen van zijn boek 'Komt een Vrouw bij de Dokter'.

'De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld' is een co-productie van BNNVARA en Warner Bros.

'De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld', vanaf 14 april om 20.15 uur bij BNNVARA op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Martin Heylen (foto: Eťn - © VRT 2018)

In 'Zelfde deur, 20 jaar later' vond Martin Heylen antwoorden op de vraag: wat doet het leven met een mens, en wat doet een mens met het leven? Voor 'Kom op tegen Kanker' zoekt Martin patiŽnten en familieleden op die de voorbije dertig jaar hun verhaal deden in de uitzendingen van KOTK. Wat doet kanker met een mens, en wat doet een mens met de ziekte? Met jonge en oudere patiŽnten en nabestaanden praat hij over hun strijd en veerkracht, hervallen en weer opstaan, en over lachen, troost en schoonheid in de moeilijkste fase van hun leven.

'Mensen Verzetten Bergen: Zelfde Deur, Zoveel Jaar Later', om 21.15 uur op Eťn.

Dossiers