'Spoorloos': Is de Chinese Nina wel echt te vondeling gelegd?

zondag 24 maart 2019
Foto: © KRO-NCRV 2018

In deze eerste aflevering van een nieuw seizoen 'Spoorloos' het bijzondere verhaal van de Chinese familie Gong. Vijftien jaar geleden wordt hun tweede dochter geboren, maar vanwege de één-kind politiek wordt het meisje – zeer tegen de zin van haar liefhebbende ouders – bij het gezin weggehaald en ter adoptie afgestaan.

Na jaren zoeken achterhalen ze het adres van haar adoptieouders en schrijven een brief.


Ondertussen leidt de 15-jarige Nina een ongecompliceerd leven met haar (adoptie-)ouders en broers in Nederland. Het hele gezin leeft in de veronderstelling dat Nina te vondeling is gelegd. Totdat post uit China het rustige leventje van het gezin volledig op z’n kop zet.

'Spoorloos', maandag 25 maart om 21.15 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers