'Spoorloos Extra': Turbulente periode voor Borny

zondag 14 juli 2019
Foto: © KRO-NCRV 2018

Toen Borny in 2014 op zoek ging naar zijn Roemeense familie kon hij op de volle steun van zijn adoptiemoeder Jet rekenen. Borny was als baby door zijn Roemeense moeder naar het ziekenhuis gebracht en niet meer opgehaald.

Jet waakte er echter voor om daarover te oordelen: 'Je weet niet wat de achtergronden zijn.'


Voordat Borny zijn Roemeense familie ontmoette was Jet al ziek, en in de jaren daarna verslechterde haar gezondheid. Vorig jaar werd Borny’s grootste angst bewaarheid: Jet overleed.

Datzelfde jaar zette Borny stappen om zijn Roemeense familie, die hij inmiddels had ontmoet, beter te leren kennen. Hij ging drie maanden bij hen inwonen en ondervond hoe het is te leven onder primitieve omstandigheden.

De zoektocht van 'Spoorloos' naar de Bulgaarse moeder van Rena uit 2015 kende geen gewenste afloop. Moeder Stanka was weliswaar gevonden, maar wilde Rena niet onder ogen komen. Rena legt zich niet neer bij deze uitkomst en ze weet zelf een zoon en een dochter van haar moeder, haar halfbroer en -zus dus, te vinden. Zij willen wel contact met Rena. Een krant doet verslag van de zoektocht van Rena en kort daarna krijgt ze een telefoontje van een man die beweert haar vader te zijn.

'Spoorloos Extra', maandag 15 juli om 21.25 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

Van 28 november tot 5 december kunnen de Open VLD-leden kiezen wie de opvolger wordt van huidig voorzitter Guy Verhofstadt. Open VLD verkeert in crisis na de nederlaag bij de jongste regionale verkiezingen. Tussen 2003 en 2009 verloor de partij 400.000 kiezers. Open VLD viel ook pijnlijk uit de boot bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Hoe willen de drie kandidaat-voorzitters de achteruitgang keren? Terzake ging ook praten met de traditionele achterban van de liberalen, de kleine zelfstandigen. Waar leggen zij de oorzaak voor wat fout gelopen is? En welke richting vinden zij dat hun partij uit moet? Verder schetst het programma ook een profiel van de drie kandidaten. Waar staan ze voor en hoe denken ze hun partij uit het slop te trekken?

'Terzake', om 20.00 uur op Canvas.

Dossiers