'Spoorloos Extra': Turbulente periode voor Borny

zondag 14 juli 2019
Foto: © KRO-NCRV 2018

Toen Borny in 2014 op zoek ging naar zijn Roemeense familie kon hij op de volle steun van zijn adoptiemoeder Jet rekenen. Borny was als baby door zijn Roemeense moeder naar het ziekenhuis gebracht en niet meer opgehaald.

Jet waakte er echter voor om daarover te oordelen: 'Je weet niet wat de achtergronden zijn.'


Voordat Borny zijn Roemeense familie ontmoette was Jet al ziek, en in de jaren daarna verslechterde haar gezondheid. Vorig jaar werd Borny’s grootste angst bewaarheid: Jet overleed.

Datzelfde jaar zette Borny stappen om zijn Roemeense familie, die hij inmiddels had ontmoet, beter te leren kennen. Hij ging drie maanden bij hen inwonen en ondervond hoe het is te leven onder primitieve omstandigheden.

De zoektocht van 'Spoorloos' naar de Bulgaarse moeder van Rena uit 2015 kende geen gewenste afloop. Moeder Stanka was weliswaar gevonden, maar wilde Rena niet onder ogen komen. Rena legt zich niet neer bij deze uitkomst en ze weet zelf een zoon en een dochter van haar moeder, haar halfbroer en -zus dus, te vinden. Zij willen wel contact met Rena. Een krant doet verslag van de zoektocht van Rena en kort daarna krijgt ze een telefoontje van een man die beweert haar vader te zijn.

'Spoorloos Extra', maandag 15 juli om 21.25 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' - Koen (Andy Peelman) en politiehond Barry in 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2018)

Terwijl de buurtpolitie een diefstal van dynamiet uit een legerkazerne onderzoekt, wordt het korps ook geconfronteerd met klachten over grondtrillingen in een wijk. De agenten gaan op onderzoek, maar staan voor een raadsel.

'De Buurtpolitie: De Tunnel', film uit 2017 met oa. Andy Peelman, om 20.25 uur op VTM.

Dossiers