'Spoorloos Extra': Turbulente periode voor Borny

zondag 14 juli 2019
Foto: © KRO-NCRV 2018

Toen Borny in 2014 op zoek ging naar zijn Roemeense familie kon hij op de volle steun van zijn adoptiemoeder Jet rekenen. Borny was als baby door zijn Roemeense moeder naar het ziekenhuis gebracht en niet meer opgehaald.

Jet waakte er echter voor om daarover te oordelen: 'Je weet niet wat de achtergronden zijn.'


Voordat Borny zijn Roemeense familie ontmoette was Jet al ziek, en in de jaren daarna verslechterde haar gezondheid. Vorig jaar werd Borny’s grootste angst bewaarheid: Jet overleed.

Datzelfde jaar zette Borny stappen om zijn Roemeense familie, die hij inmiddels had ontmoet, beter te leren kennen. Hij ging drie maanden bij hen inwonen en ondervond hoe het is te leven onder primitieve omstandigheden.

De zoektocht van 'Spoorloos' naar de Bulgaarse moeder van Rena uit 2015 kende geen gewenste afloop. Moeder Stanka was weliswaar gevonden, maar wilde Rena niet onder ogen komen. Rena legt zich niet neer bij deze uitkomst en ze weet zelf een zoon en een dochter van haar moeder, haar halfbroer en -zus dus, te vinden. Zij willen wel contact met Rena. Een krant doet verslag van de zoektocht van Rena en kort daarna krijgt ze een telefoontje van een man die beweert haar vader te zijn.

'Spoorloos Extra', maandag 15 juli om 21.25 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Al tien jaar lang is Mia een trouwe en hardwerkende manager van een kerstmutsenwinkel in een kleine stad. Maar dit seizoen heeft haar baas een teleurstellende mededeling voor haar. De positie die ze begeerde gaat naar zijn zoon Nick, die vanuit New York komt om het familiebedrijf over te nemen. Mia is ontevreden met het vooruitzicht de zoon te moeten opleiden, maar ontdekt al snel dat Nick een charismatische charmeur is en wordt verliefd op hem. Nick heeft aanvankelijk zijn twijfels over het feit dat hij zijn leven in de grote stad achter zich heeft gelaten, maar hij en Mia beseffen langzaam dat zij het kerstwonder zijn waar ze elk op gewacht hebben.

'Hats Off to Christmas!', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers