Slotaflevering van 'In de Voetsporen van D-Day met Philip Freriks'

donderdag 30 mei 2019
Foto: © Omroep MAX 2019

Op vrijdag 31 mei om 21.10 uur is op NPO 2 de laatste aflevering van de MAX-serie 'In de Voetsporen van D-Day' te zien.

Presentator Philip Freriks reist mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Philip spreekt met onder meer Alan King, Thomas Rice en Tenno Dogger.


In de laatste aflevering van 'In de Voetsporen van D-Day' onderzoekt Philip Freriks welke invloed D-Day vandaag de dag heeft. 75 jaar later ervaart Philip wat er van Normandië over is: lege zandstranden, boeken vol verhalen en films over de helden van toen. Philip is aanwezig bij de filmopnames over de avonturen van paratrooper Thomas Rice.

De Britse veteraan Alan King vertelt dat hij bij zijn thuiskomst niet kon praten over de oorlog. Ook zijn dochter Joyce spreekt over de invloed van het trauma van haar vader.

Daarnaast komt aan bod hoe de oorlog tegenwoordig een economische factor van groot belang is geworden voor Normandië. Philip spreekt met onder meer Tenno Dogger; hij herstelt in Normandië monumenten en tanks.

Verder spreekt Philip deze aflevering met Rudi Hemmes, Erich Bissoir en André Hissink. Samen met historicus Antony Beever bespreekt Philip wat er precies is gebeurd en wat er goed of fout is gegaan.

Over 'In de Voetsporen van D-Day'
Philip Freriks reist 75 jaar na D-Day mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Philip spreekt met enkele van de weinige nog levende ooggetuigen van de desbetreffende dag. Met deze mannen, geallieerden en Duitsers die allemaal 95 jaar of ouder zijn, reist Philip terug naar de plekken waar zij gevochten hebben. Aan de hand van hun verhalen, archiefmateriaal en dagboekfragmenten zijn er levensechte reconstructies gemaakt.

'In de Voetsporen van D-Day', vrijdag 31 mei om 21.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers