Slotaflevering van 'In de Voetsporen van D-Day met Philip Freriks'

donderdag 30 mei 2019
Foto: © Omroep MAX 2019

Op vrijdag 31 mei om 21.10 uur is op NPO 2 de laatste aflevering van de MAX-serie 'In de Voetsporen van D-Day' te zien.

Presentator Philip Freriks reist mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Philip spreekt met onder meer Alan King, Thomas Rice en Tenno Dogger.


In de laatste aflevering van 'In de Voetsporen van D-Day' onderzoekt Philip Freriks welke invloed D-Day vandaag de dag heeft. 75 jaar later ervaart Philip wat er van Normandië over is: lege zandstranden, boeken vol verhalen en films over de helden van toen. Philip is aanwezig bij de filmopnames over de avonturen van paratrooper Thomas Rice.

De Britse veteraan Alan King vertelt dat hij bij zijn thuiskomst niet kon praten over de oorlog. Ook zijn dochter Joyce spreekt over de invloed van het trauma van haar vader.

Daarnaast komt aan bod hoe de oorlog tegenwoordig een economische factor van groot belang is geworden voor Normandië. Philip spreekt met onder meer Tenno Dogger; hij herstelt in Normandië monumenten en tanks.

Verder spreekt Philip deze aflevering met Rudi Hemmes, Erich Bissoir en André Hissink. Samen met historicus Antony Beever bespreekt Philip wat er precies is gebeurd en wat er goed of fout is gegaan.

Over 'In de Voetsporen van D-Day'
Philip Freriks reist 75 jaar na D-Day mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Philip spreekt met enkele van de weinige nog levende ooggetuigen van de desbetreffende dag. Met deze mannen, geallieerden en Duitsers die allemaal 95 jaar of ouder zijn, reist Philip terug naar de plekken waar zij gevochten hebben. Aan de hand van hun verhalen, archiefmateriaal en dagboekfragmenten zijn er levensechte reconstructies gemaakt.

'In de Voetsporen van D-Day', vrijdag 31 mei om 21.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers