'Radar' maandag over maaltijdboxen en onverwachte schuld

zondag 18 november 2018

Het gemak van de maaltijdboxen die je tegenwoordig kan bestellen met daarin ingrediŽnten en recepten voor meerdere maaltijden dient de mens. Het aantal aanbieders van de boxen is in korte tijd flink gestegen.

Maar ja, hoeveel zit erin, is het wel genoeg voor 2 personen. En wat kost zo’n box, zijn de recepten makkelijk te begrijpen en is het eigenlijk wel lekker? 'Radar' vroeg een culinair journalist 5 weken lang 5 boxen te testen door alle maaltijden die er in zitten te koken.

Mevrouw Bastiaansen is 93 jaar oud en heeft nog niet eerder in haar leven schulden gemaakt. En dan valt er een brief op de deurmat van het Centraal Administratie Kantoor (CAK), dat ze meer dan €27.000,- moet terugbetalen. Het bedrag wordt volgende maand meteen van haar rekening afgeschreven. De toon is dreigend en het nieuws van de schuld valt rauw op haar dak. Volgens het CAK was de eigen bijdrage die mevrouw tot dan toe betaalde te laag. Het CAK dacht namelijk dat haar man nog leefde, daar was de lage eigen bijdrage op gebaseerd. Maar haar man is al in 2003 overleden. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

'Radar', maandag 19 november om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Professor T.' (foto: Eťn - © VRT 2018)

Nieuwe bewijsstukken zorgen ervoor dat de cold case van de zelfmoord van de vader van professor T. wordt heropend. De speurders van de FGP Antwerpen twijfelen er nu openlijk aan of het wel om zelfmoord gaat. Professor T. beseft langzaam dat hij al heel zijn leven herinneringen aan die bewuste dag heeft verdrongen. Samen met psychiater Helena Gijselbrecht zal hij proberen in zijn onderbewustzijn te gaan graven om de waarheid te ontdekken. En die waarheid zou wel eens verbijsterend kunnen zijn.

Het slot van 'Professor T.', om 21.40 uur op Eťn.

Dossiers