Q-music presenteert nieuw dj-talent Marieke Elsinga

maandag 11 maart 2013

Op zaterdag 9 maart heeft Iwan Reuvekamp, programmadirecteur Q-music, tijdens het programma van Eva Koreman bekendgemaakt dat Marieke Elsinga winnaar is van het Q-college.

Na een intensieve opleidingsperiode kwam zij als beste talent uit de bus en mag zichzelf nu Q-dj noemen.


Q-music staat bekend als talenten-kweekvijver. Inmiddels bestaat het talententeam uit Mattie Valk, Wietze de Jager, Eva Koreman, Joep Roelofsen, Joey van der Velden, Koen Hansen en Erik van Roekel (winnaar Q-college 2012). Om het team verder uit te breiden is Q vorig jaar opnieuw begonnen met Q-college.

In september/ oktober gaven meer dan vijfhonderd jongeren met dj-ambities zich op. Uiteindelijk mochten dertig potentiële talenten een stemtest doen in de studio’s van Q-music. Q-music selecteerde drie finalisten. Zij kregen een interne opleiding inclusief theorielessen waaronder radioproductie, vormgeving en mediatraining. Ook waren ze tijdens hun opleiding alle drie één weekend lang te horen op de radio.

Marieke sluit zich aan bij het Q-talententeam en wordt achter de schermen verder klaargestoomd voor het dj-beroep.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers