Precies 1 jaar 'Happy' in de 'iTunes Top 30'

zaterdag 9 augustus 2014

Pharrell Williams heeft met zijn nummer 'Happy' een zeer unieke mijlpaal bereikt in de 'iTunes Top 30' van Q-music. Het vrolijke nummer staat vandaag precies n jaar lang onafgebroken in het weekoverzicht met de 30 meest gedownloade tracks van Nederland.

Op 9 augustus 2013 verscheen 'Happy' voor het eerst in de 'iTunes Top 30', het nummer kwam toen binnen op plek 21 in de lijst. Op 11 oktober stond het nummer voor het eerst bovenaan in de iTunes Top 30, als meest gedownloade track in de Nederlandse iTunes Store van die week.


De statistieken bewijzen hoe populair het liedje is in Nederland. Tweeënvijftig weken aaneengesloten in de lijst, waarvan 42 keer in de top 10. Daarvan stond 'Happy' zelfs 23 weken in de top 3 en wist Pharrell Williams 10 keer de eerste plek te bereiken.

Populaire tracks in de 'iTunes Top 30'
Tweeënvijftig weken in de 'iTunes Top 30' is een absoluut record, maar er zijn meer populaire tracks die lang in de lijst hebben gestaan. 'Waves' van Mr. Probz stond in totaal 49 weken in de lijst.

Maar ook Gotye - 'Somebody That I Used To Know' en Gers Pardoel - 'Ik Neem Je Mee' (beiden 45 weken), Michel Teló met 'Ai Se Eu Te Pego' (44 weken) en 'Someone Like You' van Adele (43 weken) waren zeer populaire tracks die wekenlang tot de 30 meest gedownloade tracks behoorden.

De 'iTunes Top 30' is een weekoverzicht van alle downloads in de Nederlandse iTunes Store en wordt elke vrijdag tussen 13.00 - 16.00 uur gepresenteerd door Wim van Helden op Q-music. Elke zaterdag wordt de Top 30 'non-stop' herhaald van 12.00 - 14.00 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers