Openhartige Peter van der Vorst in gesprek met Tijs van den Brink in 'Adieu God?'

zaterdag 23 maart 2019
Foto: © Evangelische Omroep 2019

In het 12e seizoen van 'Adieu God?' is Peter van der Vorst te gast bij Tijs van den Brink. De kersverse programmadirecteur van RTL vertelt op 24 maart in de aflevering openhartig over de week waarin zijn beide ouders zijn overleden. Van der Vorst is een van de acht gasten die meedoen aan het EO-programma.

In één week tijd raakt hij zijn beide ouders kwijt na een slopend ziekbed. Niet veel later besluit hij zich uit te schrijven uit de katholieke kerk. 2018 is een veelbewogen jaar voor presentator Peter van der Vorst.


In 2008 adopteert hij samen met zijn vriend zoontje Levi, een paar jaar later treden ze in het huwelijk. Hij is woest als de Paus stelt dat een gezin alleen gevormd kan worden door een man en een vrouw. 'Deze discriminerende wolf in schaapskleren bepaalt dus gewoon dat wij geen 'gezin' zijn', twittert Peter. Waar hij al lang twijfelt over uitschrijving uit de kerk, vormen uitspraken in de Volkskrant van priester Antoine Bodar over homoseksualiteit en transgenders de druppel.

Ook het overlijden van zijn vader en moeder speelt bij die beslissing een rol. 'Ze geloofden allebei niet meer, ook niet in een hiernamaals. Maar het voelde toch alsof het misschien een ontkenning van hen zou zijn: zij hebben mij die katholieke opvoeding gegeven.'

Naast Peter van der Vorst gaan Noraly Beyer, Hans Sibbel, Bas Heijne, Herman Finkers, Mei Li Vos en Bram Tankink dit seizoen in gesprek over geloof en ongeloof.

'Adieu God?', vanaf zondag 24 maart om 23.45 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers