Onderzoek NPO 3FM: Tweederde Nederland vindt dat Michael Jackson nog op de radio mag

maandag 11 maart 2019

Afgelopen vrijdag is in Nederland de veelbesproken documentaire 'Leaving Neverland' uitgezonden (VPRO, gratis terug te kijken op NPO Start), waarin het verhaal wordt verteld van twee vermeende slachtoffers die door Michael Jackson als kind zouden zijn misbruikt.

Wat voor effect heeft deze docu op de perceptie van de artiest Michael Jackson en zijn muziek? Deze vragen stonden centraal in een onderzoek dat onafhankelijk onderzoeksbureau GfK in opdracht van NPO 3FM heeft uitgevoerd*.

Tweederde van de ondervraagden (68%) geeft aan dat de documentaire geen effect heeft op hun beleving van de muziek van Michael Jackson. 40% geeft aan dat hun beeld van de persoon Michael Jackson niet is veranderd. Mag zijn muziek nog gedraaid worden op de radio? Tweederde (66%) van de ondervraagden vindt van wel. Onder 13-34 jaar is dit 68%, onder 35-49 jaar 72% en 50 jaar en ouder 64%.

De muziek van Michael Jackson is populair onder Nederlanders: 42% geeft aan wel eens naar zijn muziek te luisteren, 1 op de 10 wekelijks of vaker.

*Bron: GfK, representatief voor Nederland 13+ (n=1.832)

Persbericht NPO 3FM
http://www.npo3fm.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Down the Road' - seizoen 2 (foto: Eén - © VRT 2019)

De groep geniet van het trage leven midden in de natuur tijdens twee dagen wildkamperen. Geoffrey en Charlotte lijken in dit prachtige decor steeds meer tot elkaar aangetrokken te worden, terwijl Maarten zijn verliefdheid voor Saar maar niet kan loslaten. Na het wildkamperen wacht de groep een spannende uitdaging. Wie hoogtevrees heeft, kan die gaan overwinnen tijdens een 'deathride' van maar liefst 2 km lang.

'Down the Road', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers