'Nieuwsuur' in Afghanistan

vrijdag 22 maart 2019

De Verenigde Staten en de Taliban praten over een vredesakkoord maar ondertussen wordt Afghanistan meer dan ooit getroffen door aanslagen.

'Nieuwsuur'-verslaggever Roozbeh Kaboly en cameraman Rachid El Mourif doen de komende week in drie reportages verslag vanuit Kabul.


Zaterdag 23 maart, 22.00 uur, NPO 2
De familie Zarifi vluchtte met hun kinderen naar Nederland. Ze kregen geen asiel en zijn uitgezet naar Afghanistan. Het relaas van een gezin dat bij terugkeer in Afghanistan op het nippertje ontsnapte aan de dood.

Maandag 25 maart, 22.00 uur, NPO 2
Nog nooit zijn zoveel burgers het slachtoffer van aanslagen van IS en de Taliban als juist nu. Duizenden Afghanen proberen met de hulp van professionele smokkelaars het land te verlaten. 'Nieuwsuur' spreekt met de familie Ibrahimi en met de mensensmokkelaar die honderden Afghanen al het land uit helpt.

Donderdag 28 maart, 22.00 uur, NPO 2
Hoe leef je in Kabul in de wetenschap dat je ieder moment van de dag slachtoffer kunt zijn van geweld of een aanslag? 'Nieuwsuur' volgt twee Afghaanse grootheden: Aryana Sayeed, zangeres en jurylid van Afghan Star, en fotograaf Massoud Hossaini, winnaar van de Pulitzer prijs met zijn reportages over de aanslagen in zijn stad. Voor de vrijgevochten Aryana is er alleen nog maar een leven in een afschermde compound. Terwijl Massoud iedere dag de harde realiteit ziet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kan Iedereen Nog Volgen?' (foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019)

Deze zomer herhaalt VTM afleveringen van enkele (komische) succesprogramma's. En deze week is 'Kan Iedereen Nog Volgen?' aan de beurt. In deze aflevering reizen panelleden Sven De Ridder, Jacques Vermeire, Ruth Beeckmans en Bart Cannaerts samen met Lieven Scheire naar waar geen mens ooit is geweest: de toekomst.

'Kan Iedereen Nog Volgen?', om 21.40 uur op VTM.

Dossiers