'NieuwLicht': Tijs en de toekomst van mantelzorg

zaterdag 8 december 2018

'Wie zorgt er voor mij als ik ouder word?' Dat is de vraag die Tijs van den Brink stelt in deze speciale thema-uitzending van 'NieuwLicht'. Nederlanders worden steeds ouder en wonen gemiddeld steeds langer thuis.

Dat zijn mooie berichten. Maar er komen ook uitdagingen bij kijken. Want naast de zorg vanuit overheid zoals thuiszorg, spelen mantelzorgers een belangrijke rol in de verzorging van de oudere. We zouden niet meer zonder kunnen.

Maar het aantal ouderen groeit, en de groep die de mantelzorg op zich kan nemen slinkt. Terwijl de overheid in het kader van de participatiesamenleving steeds meer verwacht van het eigen netwerk van degene die zorg nodig heeft. Waartoe zal deze ontwikkeling leiden? Tijs van den Brink gaat op zoek naar het antwoord op de vraag: wie zorgt er voor mij en mijn generatiegenoten als wij oud zijn?

In de uitzending spreekt Tijs met onder meer mantelzorgers Marianne Hortensius en Anissa Mentink-Lachhab, en de lector mantelzorg van de Haagse Hogeschool Deirdre Beneken genaamd Kolmer.

'NieuwLicht', zondag 9 december bij de EO om 22.40 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Voor het eerst kunnen we binnenkijken bij het typisch Britse instituut Bentley. We zijn getuige van het productieproces van hun nieuwe superwagen, de Bentayga. Deze nieuwe 4x4 is de eerste dieselwagen van Bentley. We krijgen toegang tot een fabriek waar alleen plaats is voor uitmuntendheid in deze steeds veranderende moderne wereld. Kunnen de vakmannen van Bentley hun ervaring doorgeven aan de nieuwe generatie in een industrie waar steeds meer robots aan te pas komen?

'Inside Bentley', om 22.25 uur op Eén.

Dossiers