Nieuwe serie van 'Hollandse Zaken' bij MAX

woensdag 3 juli 2019
Foto: © Hans Vink/Omroep MAX 2018

Vanaf donderdag 4 juli presenteert Cees Grimbergen een nieuwe reeks afleveringen van het journalistieke discussieprogramma 'Hollandse Zaken'. Het programma is wekelijks live om 20.25 uur te zien op NPO 2.

 


 


Cees Grimbergen: 'Bij ons wekelijks thema's die kijkers aan het hart gaan.'
Sinds 2011 is 'Hollandse Zaken' een van de spraakmakende programma’s van MAX. Live televisie over kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma’s rond liefde, opvoeding en relaties. Grote thema’s waar heel Nederland vol van is, zoals de smartphone die velen steeds steviger in de greep krijgt. Maar ook onderwerpen die veel kijkers inzicht in het leven van mede-burgers bieden. Zoals het leed en de frustratie van nabestaanden in nooit opgeloste moordzaken.

Het MAX-programma kiest in deze negende serie opnieuw voor onderscheidende televisie. 'Hollandse Zaken' is een van de weinig programma’s waar de gewone burger wekelijks en consequent aan het woord komt. De bestuurlijke elite schuift alleen bij noodzaak aan. In deze serie onder andere:

- 'Gewone' Nederlandse burgers die vrezen dat hun verwarde, psychotische kind een nieuwe Michael P. kan worden. De hulp is niet toereikend. Wat kan je zelf doen?
- De opmars van de Chinezen: moeten we er bang voor zijn of niet?
- Ouderen die zich niet meer gezien voelen. Of: niet gezien wórden.

Over 'Hollandse Zaken'
'Hollandse Zaken' is een programma dat vastliggende oordelen op losse schroeven zet. Het illustreert maatschappelijke kwesties en dilemma’s en maakt lastige onderwerpen bespreekbaar. Een kant-en-klare oplossing presenteert 'Hollandse Zaken' niet.

'Hollandse Zaken', vanaf donderdag 4 juli om 20.25 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

De alleenstaande koning Charles van het koninkrijkje Baltamia heeft geen date voor het jaarlijkse kerstbal. Hij besluit contact op te nemen met Allison, zijn Amerikaanse jeugdliefde. Hij ontdekt dat Allison nooit is getrouwd en dat ze een 17-jarige dochter heeft. Charles vermoedt dat hij wel eens de vader zou kunnen zijn van het meisje.

'A Royal Christmas Ball', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers