Nieuw seizoen van 'Max Maakt Mogelijk'

vrijdag 19 oktober 2018

Vanaf zaterdag 20 oktober zendt MAX om 18.00 uur op NPO 2 het nieuwe seizoen van 'MAX Maakt Mogelijk' uit, het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert en wensen vervult.

In de eerste aflevering onder meer aandacht voor de Amsterdamse Sita en voor ouderen in Moldavië.

Als Sita voor de tweede keer wordt beroofd van haar Canta is ze radeloos. De 58-jarige Amsterdamse is, vanwege haar lichamelijke beperking, afhankelijk van het wagentje. Ze doet er dagelijks boodschappen mee en gaat ermee naar de sociale werkplaats. Dat is nu allemaal niet meer mogelijk. Buurtbewoner Iwan is een actie gestart om geld in te zamelen voor een nieuwe Canta. En dat gaat al heel aardig. Tweederde van het bedrag is ingezameld als Jan Slagter bij Sita voor de deur staat met een grote verrassing...

Verder is er aandacht voor senioren in Aalsmeer. Langer zelfstandig wonen is wat de senioren allemaal doen. In de zomer komt iedereen graag samen in de overdekte ruimte om spelletjes te spelen. Het meubilair is echter afgekeurd door de brandweer en geld voor nieuwe tafels en stoelen is er niet. 'MAX Maakt Mogelijk' komt met een oplossing.

Tot slot aandacht voor ouderen in Moldavië. Daar is een tekort aan vrijwel alles. 'MAX Maakt Mogelijk' voorziet de ouderen in het armste land van Europa van essentiële benodigdheden. Door een gebrek aan hygiëne worden veel mensen ziek. 'MAX Maakt Mogelijk' wil daarom in het dorp Tanatari een simpel badbuis maken, waar ouderen uit het dorp zich kunnen wassen en douchen. Om dit te kunnen realiseren vraagt 'MAX Maakt Mogelijk' de kijker om hulp.

'MAX Maakt Mogelijk', zaterdag 20 oktober om 18.00 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat zij al beloofd is aan een corrupte Romeinse senator en dat hijzelf verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten, beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien.

'Pompeii', film uit 2014 om 20.35 uur op VIER.

Dossiers