Nieuw seizoen van 'Blowing Up History' op Discovery

maandag 7 oktober 2019

Het nieuwe seizoen van 'Blowing Up History' neemt weer een verrassend kijkje achter de meest intrigerende gebouwen en monumenten uit onze geschiedenis, om zo het ware verhaal te ontdekken.

Met geavanceerde computeranimaties worden de bouwwerken uit elkaar getrokken om zo in en onder de dikke lagen en fundamenten te kunnen kijken. Het nieuwe 'explosieve' seizoen kijkt onder meer naar de piramides van Caral in Peru, de Vikingburcht Trelleborg in Denemarken en de 4000 jaar oude Minoïsche ruïnes van Knossos op Kreta. Niet alleen gebouwen worden 'opgeblazen', ook het Vrijheidsbeeld en de Moai-beelden op Paaseiland worden ontleed om zo meer van de oorsprong te weten te komen.


Het nieuwe seizoen begint met een bezoek aan Cuzco, de mysterieuze Inca-hoofdstad die zo overweldigend was dat het zelfs een tempel zou hebben die was bedekt in goud. Hoe kon deze machtige stad ooit ten onder gaan tegen een handjevol Spanjaarden? Nieuw bewijs in de vorm van gevonden mummies en microscopisch DNA schijnen een nieuw licht op dit mysterie.

'Blowing Up History', vanaf dinsdag 8 oktober om 21.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Na een zandstorm tijdens een missie op Mars blijft astronaut Mark Watney alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met de aarde om te laten weten dat hij nog leeft. Mark weet dat zijn levensvoorraden schaars zijn en dat de beschadigde machine of de genadeloze omgeving hem waarschijnlijk fataal zullen worden. Toch geeft hij niet zomaar op. Met de hulp van zijn inventiviteit, zijn vaardigheden als ingenieur en zijn wilskracht neemt hij de ene uitdaging na de andere aan.

'The Martian', film uit 2015 met oa. Matt Damon en Kate Mara, om 21.40 uur op VTM.

Dossiers