'Me Jane You Tarzan?' over opvoeding

dinsdag 4 december 2018
Foto: © KRO-NCRV 2018

In 'Me Jane You Tarzan?' gaan presentatoren Sofie van den Enk en Ersin Kiris op onderzoek uit naar het huidige feminisme in Nederland.

Hoe is het daarmee gesteld en wat zijn de gevolgen daarvan? Welke stereotypen bestaan er, welk effect hebben die op de huidige maatschappij en wat zijn de feiten wanneer je mannen en vrouwen met elkaar vergelijkt?

In deze derde aflevering behandelen we het onderwerp opvoeding. In hoeverre bepaalt opvoeding de stereotyperingen over mannen en vrouwen? En wat levert een meer gender-neutrale opvoeding op voor kinderen en onze maatschappij?

'Me Jane You Tarzan?', woensdag 5 december om 21.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Voor het eerst kunnen we binnenkijken bij het typisch Britse instituut Bentley. We zijn getuige van het productieproces van hun nieuwe superwagen, de Bentayga. Deze nieuwe 4x4 is de eerste dieselwagen van Bentley. We krijgen toegang tot een fabriek waar alleen plaats is voor uitmuntendheid in deze steeds veranderende moderne wereld. Kunnen de vakmannen van Bentley hun ervaring doorgeven aan de nieuwe generatie in een industrie waar steeds meer robots aan te pas komen?

'Inside Bentley', om 22.25 uur op Eén.

Dossiers