MAX-programma's op NPO Radio 5 in teken van de jaren 80

vrijdag 21 september 2018

Vanaf maandag 24 september staat NPO Radio 5 in het teken van het decennium van de walkman, de opkomst van de cd, Madonna en de computer.

Van 24 tot en met 28 september worden de MAX-programma’s 'Je Dag is Goed', 'Haandrikman!', 'De MAX!' en 'TinekeShow' ondergedompeld in het gevoel van the eighties. Met radio-items van toen, bijzondere gasten en heel veel herinneringen. Wie komen er in de lijst? Dát bepaalt de luisteraar!

'Wekker-Wakker-Weekend!' – Elke zaterdag van 06.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
In 'Wekker-Wakker-Weekend!' hoor je singer-songwriter Joyce Rising. Zij schreef het lied Proud to be me. Daarmee probeert ze schaamte bij kinderen en volwassenen die worden of werden gepest te doorbreken. Verder een nieuwe aflevering van Plaatwaarde, over de geldwaarde van bijzondere lp's. Natuurlijk hoort de luisteraar nieuwe countrymuziek in Country Roads en het beste uit Jans Los Vast-archief.

Vanaf maandag mogen de fluorescerende zweetbandjes weer tevoorschijn worden gehaald. Het is namelijk de Week van de Jaren 80 op NPO Radio 5! De MAX-programma’s op de zender laten dat uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan…

'Je Dag is Goed' – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Jeroen van Inkel belt in 'Je Dag is Goed' de hele week met prominente persoonlijkheden uit de jaren 80. Maandag is dat André van Duin. Van Duin is onmiskenbaar aanwezig geweest in de jaren 80, met onder andere de Dik Voormekaar Show, de hit Er staat een paard in de gang en het tv-programma Te land, ter zee en in de lucht. Jeroen blikt met André terug op zijn vele hoogtepunten in de jaren 80.

'Haandrikman!', maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Ook in 'Haandrikman!' is volop aandacht voor de jaren 80. Niemand minder dan Jan Rietman komt elke dag langs in de studio om herinneringen op te halen aan zijn legendarische live Los Vast-shows op zaterdag, met een net zo legendarisch muziekfragment.

'De MAX!' – Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5
In 'De MAX!' lichten Manuëla Kemp en Henkjan Smits in deze bijzondere week vier iconische albums van Madonna, Bruce Springsteen, Michael Jackson en Doe Maar uit.

'TinekeShow' – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Op vrijdag 28 september wordt de Week van de Jaren 80 afgesloten met de Top 150. In de vrijdageditie van 'TinekeShow' hoort de luisteraar dus de beste jaren 80 hits!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Alejandra Theus, Ini Massez en Tine Embrechts in 'Zie Mij Graag' (foto: En -  VRT 2018)

Na haar tegenslag met Willem en de mysterieuze vrouwenstem aan de telefoon toen ze Jean-Philippe opbelde, besluit Anna dat ze voorgoed klaar is met mannen. Wanneer ze avances krijgt van een vrouw, vraagt ze zich af of ze misschien altijd al lesbisch was. Terwijl Anna met de hulp van Sas en Nicole aan haar experimentele fase begint, worstelen Ben en Sien met de ongewenste zwangerschap. Gunther en Nicole kunnen het alvast niet laten om zich ermee te moeien.

'Zie Mij Graag', om 20.35 uur op En.

Dossiers