MAX op NPO Radio 1: 'Nieuwsweekend' & 'De Perstribune'

vrijdag 16 november 2018

Op zaterdag 17 en zondag 18 november zijn er weer nieuwe uitzendingen van de MAX-programma's op NPO Radio 1. In 'Nieuwsweekend' schuift onder anderen A.F.Th. van der Heijden aan.

'De Perstribune' ontvangt zondag Coen Verbraak en Kimberley Bos.

'Nieuwsweekend' - Zaterdag 17 november van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
Niemand minder dan A.F.Th. van der Heijden schuift zaterdag aan in 'Nieuwsweekend'. Zondag 18 november is het veertig jaar geleden dat Van der Heijden debuteerde met een bundel verhalen. Deze week verscheen zijn nieuwe roman Mooi doodliggen, geïnspireerd op de 'moord' op de Russische journalist Arkady Babchenko. Zaterdag vertelt Van der Heijden erover in 'Nieuwsweekend'.

Ook Arno Kantelberg is te gast. Hij komt vertellen over het boek De stijl van de schrijver. Een schrijver zonder stijl is geen schrijver, maar een notulist. De schrijfstijl zegt veel over de persoonlijkheid van de schrijver. Maar zijn kledingstijl misschien nog wel meer. Arno Kantelberg, ook wel de stijlpastoor des Vaderlands genoemd, buigt zich in De stijl van de schrijver over de garderobe en aanverwante accessoires van dertig Nederlandse en Vlaamse auteurs.

In Liefdesverklaring (voor altijd) vertegenwoordigen vier doorgewinterde acteurs en mimespelers vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. De voorstelling is een ode aan de toeschouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt. Marien Jongewaard en Cas Enklaar komen langs bij Peter en Mieke.

Afgelopen week kraakte Kati Piri Turkije in een rapport. Ze adviseert alle gesprekken over een EU-lidmaatschap te stoppen. Meer hierover zaterdagochtend in 'Nieuwsweekend'.

Tot slot schuift ook politiek commentator Kees Boonman weer aan. Hij wordt vergezeld door Bert Wagendorp. Zij hebben het uiteraard over de Brexit. Afgelopen week ging het Britse kabinet akkoord met de Brexit-deal. Kees en Bert nemen het akkoord onder de loep en belichten het dramatische toneelstuk dat zich voor onze ogen ontvouwt.

'De Perstribune' – Zondag 18 november van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Coen Verbraak, te gast in het eerste uur van 'De Perstribune' tussen 12.00 en 13.00 uur, staat al jaren lang te boek als een van de beste interviewers van Nederland. Hij verwierf faam met zijn tv-serie 'Kijken in de Ziel', maar ook zijn geschreven interviews blinken uit in de persoonlijke aanpak. Zondag is van de hand van Verbraak een documentaire op tv te zien over de drie jaar geleden overleden schrijver Joost Zwagerman. In 'Joost Zwagerman - voor alles bang geweest' praat Verbraak met nabestaanden, vrienden en collega-schrijvers.

Kimberley Bos, te gast in het sportuur van 'De Perstribune' tussen 13.00 en 14.00 uur, staat aan de vooravond van een nieuw seizoen in het skeleton, de spectaculaire sport waarbij op een sleetje, met de kin op het ijs, een bobsleebaan wordt afgedaald. Bos was afgelopen seizoen de eerste Nederlandse deelnemer op de Spelen in het onderdeel. Ze werd achtste. De unieke prestatie smaakt naar meer. De nu 25-jarige Bos is vastbesloten om de komende jaren bij de absolute wereldtop te gaan horen.

In 'De Perstribune' staat mediakenner Ron Vergouwen verder stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het verleden en bij de mediatrends uit het heden. Met dit keer onder meer aandacht voor 'opvallende interview-formules'.

'De Perstribune' wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Kapitein Sullivan gaat verder met zijn pogingen om het politie- en het brandweerdepartement nader tot elkaar te brengen. Ben en Miranda hebben een eerlijk gesprek over hun huwelijk waardoor Miranda een moeilijke beslissing neemt.

'Station 19', om 21.25 uur op VIJF.

Dossiers