Mattie & Wietze openen restaurant voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis

woensdag 10 augustus 2016

Mattie & Wietze hebben een droom: dat alle kinderen in een kinderziekenhuis toegang krijgen tot virtual reality. Waarom? Omdat kinderen die aan een ziekenhuisbed gekluisterd zijn, niet alleen weer even thuis kunnen zijn, maar dat VR ook ingezet kan worden als medisch instrument.

 


 

Zo kan iemand met VR live meekijken hoe het thuis is of wat er op de sportclub gebeurt, maar kan een kind ook ervaren hoe het is om een zware behandeling te ondergaan, zodat angsten vooraf weggenomen kunnen worden.

Na het succes van de 'Wietzeria', hebben Mattie & Wietze besloten om nu een eigen restaurant te runnen. En jij kunt komen eten! De opbrengst gaat naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Een tafeltje reserveren of doneren kan via de website van Qmusic.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers