Laatste 'Van Onschatbare Waarde' van dit seizoen

dinsdag 7 mei 2019

Op woensdag 8 mei zendt MAX de laatste aflevering van dit seizoen van 'Van Onschatbare Waarde' uit. Dionne Stax presenteert het programma waarin verkopers van bijzondere en waardevolle spullen de kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg meer terug. In deze laatste aflevering: een ets Salvador Dali, een Fien de la Mar en een lunarium.


Verkoopster Marijn komt het 'Van Onschatbare Waarde'-huis binnen met een werk van één van 's werelds bekendste kunstenaars: Salvador Dali. Toen Marijn een jaar of 18 was kreeg ze het werk - een ets - van haar vader. Sindsdien hangt het bij haar thuis. Marijns vader kreeg de ets van Dali zelf, tijdens een etenje met een gezamenlijke vriend.

Ook Geke klopt aan bij de experts. Zij hoopt haar Fien de la Mar te verkopen. Het gaat om een bronzen buste van Fien de la Mar: de koningin van het Nederlandse cabaret. Fien (1898-1965) is ook naamgeefster van het De la Mar Theater, dat werd gebouwd door haar man Piet Grossouw. De bronzen afbeelding van Fien de la Mar is gemaakt door de kunstenaar Hildo Krop (1884-1970).

Verkoper Jaap heeft z'n 'man cave' opgeruimd en nu is daar geen plek meer voor zijn lunarium. Het lunarium is een model dat de draaiing van de aarde om de zon demonstreert. Het is een onderwijsmodel uit ongeveer 1880. Het lunarium heeft een brons gekleurde, gietijzeren voet. Jaap weet niet hoe lang hij dit lunarium al in zijn bezit heeft. Wel weet hij dat hij deze gekocht heeft in Engeland op een markt. Hij ging vaak naar Engeland om daar verschillende markten af te struinen.

'Van Onschatbare Waarde' (6 afleveringen), elke woensdag om 21.20 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Het mooie leventje van de succesvolle reclamevrouw Sarah krijgt een onverwachte deuk wanneer Alex, de man van haar leven, haar na tien jaar opbiecht geen kinderen te willen. Sarah wijst hem de deur en overtuigt een oude vriend - de eeuwige vrijgezel Bart - om haar zwanger te maken in ruil voor een som geld. Ze spreken af om elkaar daarna nooit meer te zien.

'Plan Bart', om 22.35 uur op VTM.

Dossiers