'Kruispunt': het jaar van de zaak Nicky Verstappen

zaterdag 8 december 2018

Jos B. is zelf aanwezig op woensdag 12 december in Maastricht tijdens de pro forma zitting in de strafzaak tegen hem. Jos B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998.

Als er iets is dat Nederland dit jaar in de greep hield, was het de ongelooflijke ontwikkeling rond de mysterieuze dood van Nicky, met de aanhouding van verdachte Jos B.. De dood van Nicky heeft niet alleen de ouders, de familie en de vrienden diep getroffen, ook zijn voormalig dorpsgenoten. Op deze hechte gemeenschap van het Noord-Limburgse Heibloem heeft de zaak nog steeds een enorme impact.

'Kruispunt' spreekt betrokkenen over deze indrukwekkende zaak. Zo komen Nancy Schroën, de leidster van Nicky Verstappen tijdens het kamp en de voormalige pastoor van Heibloem Nies van Lier aan het woord. Journalist van de Limburger, Claire van Dijck, gaat in op de actuele ontwikkelingen en blikt terug op de afgelopen 20 jaar.

Hoe de zaak Nicky Verstappen een kleine dorpsgemeenschap al 20 jaar beheerst.

'Kruispunt', zondag 9 december om 23.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER - © SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers