'iTunes Top 500 van 2012' vanaf donderdag op Q-music

woensdag 26 december 2012

De 500 best verkochte iTunes downloads van 2012 zijn vanaf donderdag 27 t/m zondag 30 december te horen op Q-music. De 'iTunes Top 500 van 2012: Hét jaaroverzicht in muziek', geeft meer dan welke lijst ook aan wat er afgelopen jaar heeft geleefd onder muziekminnend Nederland.

In de lijst zit veel nieuwe muziek maar ook bepaalde classics, omdat deze bijvoorbeeld gecoverd zijn tijdens 'The voice of Holland'.

In de top 10 van het 'iTunes Top 500' jaaroverzicht staan:

1. Ai Se Eu Te Pego - Michel Teló
2. I Follow Rivers - Triggerfinger
3. Balada (Tchê tcherere tchê tchê) - Gusttavo Lima
4. I Follow Rivers (The Magician Remix) - Lykke Li
5. Call Me Maybe - Carly Rae Jepsen
6. Gangnam Style - PSY
7. Epic - Sandro Silva,Quintino
8. Bagagedrager - Gers Pardoel & Sef
9. One Day / Reckoning Song (Wankelmut Remix) - Asaf Avidan & The Mojos
10. More - Sandra van Nieuwland

Al sinds enkele jaren is iTunes het meest toonaangevende muziekdownloadplatform ter wereld. Op ieder moment is er per land te volgen welke tracks het best verkopen en dus het populairst zijn. Q-music zendt elke vrijdag- en zaterdagmiddag exclusief de 'iTunes Top 30' uit en kan zo haar luisteraars vertellen wat de populairste downloads in Nederland zijn. Deze lijst staat nooit stil, het is de muziek van vandaag gebaseerd op actuele gebeurtenissen.

Wegens de enorme populariteit van deze wekelijkse iTunes lijst heeft Q-music ook een jaaroverzicht met de 500 meest populaire downloads in het leven geroepen.

Luister van 27 t/m 30 december naar de 'iTunes Top 500' op Q-music.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Enfant Terrible, beursgoeroe, meesteroplichter, econoom, politicus, schrijver, schilder, genie en rebel. Jean-Pierre Van Rossem schopt het met veel branie, lef en een grote mond tot een van de meest besproken figuren van de afgelopen deccenia. Een vloot ferrari's, kastelen, een megajacht, tientallen miljoenen dollars en heel wat vrouwelijk schoon. Hij heeft het in de jaren tachtig en negentig allemaal, maar zijn imperium stortte in en nu is zijn laatste vonnis gevallen. Van Rossem krijgt het laatste woord.

'Van Rossem', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers