'Heel Holland Bakt' is terug!

zaterdag 8 december 2018

'Heel Holland Bakt' is vanaf zondag 9 december om 20.20 uur terug bij MAX op NPO 1. En hoe! De enige afvalwedstrijd waar je van aankomt telt in het zesde seizoen niet 8, maar 9 afleveringen.

In de eerste speciale aflevering, de HHB-Proefdag, proberen meer dan 500 kandidaten een plekje in de tent te bemachtigen.

Aflevering 1: De 'Heel Holland Bakt-Proefdag' – Zondag 9 december om 20.20 uur op NPO 1
Meer dan 500 thuisbakkers presenteren hun thuisgebakken spektakelstuk aan een deskundige jury. Onder al die enthousiastelingen bevindt zich de Beste Thuisbakker van Nederland van 2018 – 2019. Omdat Janny en Robèrt – hoe graag ze dat ook zouden willen – niet alles zelf kunnen proeven, hebben ze hulpjurytroepen ingeschakeld. Speciaal voor de gelegenheid zijn bekende patissiers, oud-kandidaten en de Beste Thuisbakkers van Nederland van vorige seizoenen naar het terrein afgereisd om Janny en Robèrt bij te staan tijdens de grote Proefdag.

Halverwege de Proefdagaflevering mogen 15 van de meer dan 500 kandidaten aan Janny en Robèrt laten zien hoe ze onder druk presteren. Met de iconische baktent letterlijk in zicht voeren zij twee buitenbakopdrachten uit. Eén voor één decoreren ze een taart van Robèrt, terwijl Janny ze met stopwatch in de hand op de vingers kijkt. Vervolgens bakt de groep een heuse flammkuchen, ook bekend als tarte flambée. Geen hogere bakkunde, zou je denken. Maar.. de kandidaten moeten hun flammkuchen garen in hun eigen houtoven!

De vijftien kandidaten die zich aan de buitenbakopdrachten wagen, maken zich nog vóór de eerste aflevering bekend op de Facebookpagina van 'Heel Holland Bakt'; wel zo overzichtelijk. Tien van hen veroveren een plekje in de enige echte 'HHB'-baktent. Wie zijn de eerste afvallers van 'Heel Holland Bakt' seizoen 6?

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER - © SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers