Harm Edens laat het Nederland van de toekomst zien

dinsdag 25 juni 2019

Hoe ziet ons land eruit over tien jaar? En over twintig? In 'De Wereld van Morgen' onderzoekt Harm Edens het Nederland van de toekomst.

Nederland is koploper op het gebied van innovatie; iedere dag werken er bedrijven, instituten en wetenschappers aan nieuwe technologieën om ons leven beter en gemakkelijker te maken. 'De Wereld van Morgen' laat zien welke innovaties er in de wereld plaatsvinden en wat deze in de praktijk voor ons kunnen betekenen. Harm Edens presenteert het programma vanuit het Kurhaus in Scheveningen, waar de Nederlandse Innovatie Prijs 2019 wordt uitgereikt aan het meest innovatieve bedrijf van Nederland.


In 'De Wereld van Morgen' nemen bekende ambassadeurs de kijker mee langs interessante en creatieve innovaties. Kok Yvette van Boven laat zien hoe de traditionele landbouw de komende decennia drastisch gaat veranderen naar een verticale boerderij. Groenten en fruit zullen zonder pesticiden en insecten verbouwd gaan worden onder paars licht. Oud-atleet en presentator Gregory Sedoc laat zien hoe patiënten in de toekomst gemonitord kunnen worden met slimme pleisters. Zo krijgt de dokter een seintje als je bijvoorbeeld hartproblemen krijgt. Tech-deskundige Vivianne Bendermacher ontdekt hoe mensen en machines optimaal met elkaar kunnen samenwerken. En Froukje Jansen onderzoekt hoe vervuilende schepen in de toekomst de wereld rond kunnen varen zonder ooit nog te hoeven tanken. Ze klimt aan boord van 's werelds eerste waterstofschip die zijn energie haalt uit het water waar deze op vaart.

De Nederlandse Innovatie Prijzen
AVROTROS reikt in 'De Wereld van Morgen' voor het derde jaar de Nederlandse Innovatie Prijzen uit. De genomineerden worden geselecteerd op basis van de Innovatie Monitor, onder leiding van Prof. dr. Henk W. Volberda van de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam. De monitor is een onderzoek naar innovatie- en concurrentievermogen op basis van een jaarlijkse (sinds 2006) uitgevoerde landelijke enquête onder circa 10.000 Nederlandse bedrijven.

AVROTROS wil een venster zijn voor verbeelding en vooruitgang. De omroep wil een breed publiek informeren over het innoverend vermogen in Nederland en de invloed van innovatie op het dagelijks leven.

'De Wereld van Morgen', woensdag 26 juni om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alloo bij de Wegpolitie' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

Een dag na de tiende flitsmarathon toont Luk hoe de politie én de bekeurden zo'n actiedag beleven. Luk volgt de wegpolitie in het noorden van de provincie Antwerpen en daar blijken nogal wat Nederlanders én toeristen te snel te rijden. Ze worden meteen bekeurd. Een Chinese bestuurder heeft bij de flitsmarathon de twijfelachtige eer de eerste Chinees te zijn die in Alloo bij de Wegpolitie op de bon vliegt wegens te snel rijden. Alloo en zijn agenten hebben al veel meegemaakt op de baan, maar een trucker die gewoon op de smalle middenberm van een autostrade parkeert om daar de nacht door te brengen, dat nog niet.

'Alloo bij de >Wegpolitie', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers