'Haagse Lobby' vrijdag over allerlaatste kinderpardon

donderdag 7 november 2019

In 'Haagse Lobby' (Omroep WNL) onderzoekt Rick Nieman elke week de machten en krachten in politiek Den Haag. Wat speelt er zich af onder de spreekwoordelijke 'Haagse kaasstolp'.

In de tweede aflevering maakt Rick Nieman een politieke reconstructie van het allerlaatste kinderpardon. Het was afgehamerd tijdens de formatie, het kinderpardon zou er niet komen. Afgestreept. Klaar. Maar het kwam er wel. Het regeerakkoord werd opengebroken en er kwam een allerlaatste kinderpardon.Hoe dat gebeurde? Dankzij een slimme lobby, voor en achter de schermen.


'Haagse Lobby' neemt het dossier Kinderpardon onder de loep en onderzoekt de rol van de media en de plotselinge draai van het CDA. Met o.a. Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA), Tweede Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie), Flip Schuller de advocaat van Lili & Howick, europarlementariër Malik Azmani (VVD) en oud-minister Gerd Leers (CDA).

'Haagse Lobby', vrijdag 8 november om 22.55 uur bij Omroep WNL op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord?

'Gone Girl', film uit 2014 met oa. Ben Affleck, om 20.35 uur op VIER.

Dossiers