Geheime opnames op Manus Island in 'Nieuwsuur'

zaterdag 8 december 2018

Een 'Nieuwsuur'-ploeg is het gelukt om in het geheim opnames te maken op Manus Island in Papoea Nieuw Guinea. Het is een van de twee eilanden waar asielzoekers worden vastgehouden die per boot Australië probeerden te bereiken.

De eilanden worden door anti-immigratiepartijen in Europa vaak genoemd als voorbeeld van een succesvolle aanpak. Op Manus Island zitten zo’n vijfhonderd mannen al ruim vijf jaar vast. Journalisten krijgen vrijwel geen toegang tot de eilanden. Saskia Dekkers en cameraman Pieter Nijdeken reisden zogenaamd als toerist en filmden met een fotocamera de situatie op het eiland.

De reportage is een onderdeel van een serie over het immigratiebeleid in Canada en Australië. Uitzending zondag 9 december en maandag 10 december. Een aparte reportage over Manus Island volgt later in de week.

'Nieuwsuur', zondag 9 en maandag 10 december om 22.00 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Voor het eerst kunnen we binnenkijken bij het typisch Britse instituut Bentley. We zijn getuige van het productieproces van hun nieuwe superwagen, de Bentayga. Deze nieuwe 4x4 is de eerste dieselwagen van Bentley. We krijgen toegang tot een fabriek waar alleen plaats is voor uitmuntendheid in deze steeds veranderende moderne wereld. Kunnen de vakmannen van Bentley hun ervaring doorgeven aan de nieuwe generatie in een industrie waar steeds meer robots aan te pas komen?

'Inside Bentley', om 22.25 uur op Eén.

Dossiers