Frank Lammers en Case Mayfield in 'Kunststof Radio'

zondag 11 februari 2018

Deze week verschijnt het nieuwe boek van schrijver en filosoof Joke J. Hermsen: 'Rivieren keren nooit terug'. Een roman over kunsthistorica Ella, die door Frankrijk reist naar de rivier waar zij alle vakanties van haar jeugd heeft doorgebracht.

Het is een melancholieke roman over liefde en dood, tijd en herinnering en de levenslust en verbeeldingskracht van de kindertijd. In 1998 debuteerde Hermsen met ‘Het Dameoffer’. Vorig jaar schreef Hermsen het essay ‘Melancholie van de onrust’ voor de Maand van de Filosofie. Als filosoof is ze gefascineerd door hoe wij onze tijd vullen.

Presentatie: Jellie Brouwer

Di. 13 feb. – Marc Schmidt, documentairemaker
Marc Schmidt filmde een jaar lang het gevangenisleven op afdeling Noord van het Justitieel Complex Zaanstad. Deze hypermoderne gevangenis heeft een ander regime, waarbij bijvoorbeeld de gevangenen intern al worden klaargestoomd voor de buitenwereld. De documentaire ‘Bewaarders’ is een portret van de bewaarders, die het effect op hen laat zien van deze nieuwe werkwijze in. Marc Schmidt maakte in 2012 de film ‘De regels van Matthijs’, waarvoor hij een Gouden Kalf in ontvangst mocht nemen. Maandag 19 februari wordt

‘Bewaarders’ om 20.25 uur uitgezonden op NPO2.

Presentatie: Jellie Brouwer

Wo. 14 feb. – Case Mayfield, singer-songwriter
Kees Veerman, beter bekend als Case Mayfield, staat bekend als een rebelse en niet-typische Volendammer. In 2010 won hij de Grote Prijs in de categorie singer-songwriter, waarna hij naar eigen zeggen meeliftte op de singer-songwriter hype die toen heerste. Maar de druk om muziek te móeten maken om geld te kunnen verdienen werd te hoog en Mayfield stapte tijdelijk uit het vak. Inmiddels is hij begonnen met een lerarenopleiding. Nu komt hij toch met een nieuw album ‘Egomaniac’, waarvoor hij samenwerkte met onder andere Paul de Munnik.

Presentatie: Frénk van der Linden

Do 15 feb. – Frank Lammers, acteur
Frank Lammers is niet meer weg te denken uit de Nederlandse film- en televisiewereld. ‘Michiel de Ruyter’, ‘De Helleveeg’ en ‘De Bende van Oss’ zijn maar een paar titels en natuurlijk is hij het boegbeeld van de bekende supermarkt-commercial. Nu koos hij voor iets totaal anders; het spelen van een theatermonoloog over Karl Marx. Theatermaker en filosoof Stefaan van Brabandt maakte in 2015 de succesvolle theatermonoloog ‘Socrates’, en de monoloog ‘Marx’ is hier het vervolg op. Tot 27 maart reist ‘Marx’, met Frank Lammers als Marx, langs theaters door heel Nederland.

Presentatie: Petra Possel

'Kunststof Radio', maandag 12 februari t/m donderdag 15 februari tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bargoens' (Eén)

Wielrenner Stig Broeckx werd voor dood achtergelaten na een valpartij tijdens de Ronde van België in 2016. Sindsdien vecht hij - tegen alle kansberekeningen in - voor een leven op eigen benen. Annelies Frans viert haar eerste nuchtere verjaardag in meer dan 20 jaar. Haar ontwenningskuur in Zuid-Afrika is een definitief keerpunt naar een nuchter leven.

Documentairereeks waarin Eric Goens zes verschillende personages volgt met elk een ontroerend verhaal van hun individuele strijd, een strijd waar niemand in een goede afloop gelooft, behalve... zijzelf.

'Bargoens', om 21.25 uur op Eén.

Dossiers