'Food CIA': Vitamine D, Wagyuvlees en gatenkaas

maandag 11 februari 2019

Jimmy onderzoekt de rampzalige gevolgen van een gebrek aan vitamine D. Hij heeft afgesproken met een heel moedige jongen die lijdt aan de Engelse ziekte en hij zoekt uit waar de vitamine D vandaan komt die aan veel supermarktproducten wordt toegevoegd.

Kate wil weten hoe het kan dat een van de duurste vleessoorten, Wagyuvlees, voor een prikkie verkocht wordt in de supermarkt. Kate zoekt uit wat er precies in hun Wagyuburgers zit en of het vlees echt zo doorregen is omdat de koeien gemasseerd worden. Ondertussen gaat Matt naar Zwitserland om te vragen waarom er gaten in Zwitserse kaas zitten. Bij de klantenservice van supermarkten zeggen ze dat die worden gemaakt met een perforator, maar klopt dat?

'Food CIA', dinsdag 12 februari om 19.55 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Trafiek Axel' (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

Kan je een kind kopen? En wie krijgt het over zijn hart om een kind te verkopen? Axel reist naar de Punjab-provincie in Noord-India op zoek naar kinderhandelaars.

Axel Daeseleire onderzoekt zes controversiële milieus waarbij telkens één ding duidelijk is: alles is te koop. Een vrouw, een dier, een orgaan en zelfs een kind. Voor grof geld en met de juiste contacten is alles mogelijk, regels en wetten spelen dikwijls niet eens een rol. De internationale trafiek brengt Axel Daeseleire onder meer naar Oekraïne, Namibië, Nepal en India.

'Trafiek Axel', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers