'Food CIA': Vitamine D, Wagyuvlees en gatenkaas

maandag 11 februari 2019

Jimmy onderzoekt de rampzalige gevolgen van een gebrek aan vitamine D. Hij heeft afgesproken met een heel moedige jongen die lijdt aan de Engelse ziekte en hij zoekt uit waar de vitamine D vandaan komt die aan veel supermarktproducten wordt toegevoegd.

Kate wil weten hoe het kan dat een van de duurste vleessoorten, Wagyuvlees, voor een prikkie verkocht wordt in de supermarkt. Kate zoekt uit wat er precies in hun Wagyuburgers zit en of het vlees echt zo doorregen is omdat de koeien gemasseerd worden. Ondertussen gaat Matt naar Zwitserland om te vragen waarom er gaten in Zwitserse kaas zitten. Bij de klantenservice van supermarkten zeggen ze dat die worden gemaakt met een perforator, maar klopt dat?

'Food CIA', dinsdag 12 februari om 19.55 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Blind Gekocht' (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In Gentbrugge zijn de werken volop aan de gang. Binnenkort kunnen Nisse en Mathilde verhuizen. En dan stuit Bart op een lastminuteprobleem. Het vijfde koppel, Vicky en Tom, woont al in Mechelen met de kleine Nobel en wil met het oog op verdere gezinsuitbreiding graag een groter huis, eveneens in Mechelen. Ook het laatste koppel stelt zich voor: Klaas en Heleen. Na talloze omzwervingen hebben ze zich eindelijk gesetteld in Antwerpen. Ze willen graag de volgende stap in hun leven zetten en een huis kopen.

'Blind Gekocht', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers