'Food CIA': Kroepoek, zout en kruiden

zondag 17 maart 2019

Hoe maken ze nou kroepoek van garnalen? En hoe maken ze de snack zo knapperig? Jimmy ontdekt in Thailand welk geheim ingrediŽnt kroepoek zo uniek maakt.

Matt neemt een kijkje in de wereld van de kruiden. We kopen steeds meer kruidenplantjes in een pot, maar waarom is het zo moeilijk om die plantjes in leven te houden? Bij Engelands grootste producent van verse kruiden leert hij met welke geavanceerde technologie ze langer in leven kunnen worden gehouden. En in Israël maakt hij kennis met een heel bijzondere basilicumplant: half boom, half kruid. Kate snapt niet wat mineraalzout, of 'Lo Salt', nou eigenlijk is. Volgens het etiket bevat het veel minder natrium. Maar natrium is gewoon zout. Wat zit er dan wel in dit 'zout'? En verdient zout eigenlijk wel zo'n slechte naam als het om onze gezondheid gaat?

'Food CIA', maandag 18 maart om 19.55 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Columbus' - Jeroen Meus (foto: Eén - © VRT 2019)

In 'De Columbus' trekt Wim Lybaert er elke week op uit met een bekende gast, op zoek naar het goeie leven onderweg. Humaninterestprogramma. Wim Lybaert haalt dit voorjaar zijn zelfgebouwde huis op wielen weer van stal. Zonder plan trekt hij samen met zijn gast de wijde wereld in. Samen duwen ze een week op pauze om te genieten van vrije tijd die echt vrij is. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen rijdt Jeroen Meus mee.

'De Columbus', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers