'Food CIA': Kroepoek, zout en kruiden

zondag 17 maart 2019

Hoe maken ze nou kroepoek van garnalen? En hoe maken ze de snack zo knapperig? Jimmy ontdekt in Thailand welk geheim ingrediŽnt kroepoek zo uniek maakt.

Matt neemt een kijkje in de wereld van de kruiden. We kopen steeds meer kruidenplantjes in een pot, maar waarom is het zo moeilijk om die plantjes in leven te houden? Bij Engelands grootste producent van verse kruiden leert hij met welke geavanceerde technologie ze langer in leven kunnen worden gehouden. En in Israël maakt hij kennis met een heel bijzondere basilicumplant: half boom, half kruid. Kate snapt niet wat mineraalzout, of 'Lo Salt', nou eigenlijk is. Volgens het etiket bevat het veel minder natrium. Maar natrium is gewoon zout. Wat zit er dan wel in dit 'zout'? En verdient zout eigenlijk wel zo'n slechte naam als het om onze gezondheid gaat?


'Food CIA', maandag 18 maart om 19.55 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers