Enrique Iglesias zomerkoning van 2016

maandag 27 juni 2016

De absolute zomerhit van 2016 is volgens de luisteraars van Sky Radio El Perdn van Enrique Iglesias & Nicky Jam. De song bezorgt ht ultieme zomergevoel en staat met stip op nummer 1 in de We Like The Summer Top 500, de zomer-hitlijst die is gestart.

Naast de #1-hit scoort de Spaanse zanger nog 9 noteringen in de muzieklijst van het non-stop muziekstation met de 500 beste zomernummers. Een week lang staat Sky Radio geheel in het teken van de zomer met de lijst die dagelijks te horen is van 09.00 uur tot 17.00 uur.


Uunco Cerfontaine, Station Director Sky Radio: 'Een goede zomerhit doet je meteen aan lekker weer en vakantie denken. Wat vaak helpt is een tropisch ritme en een Spaanse of Franse tekst. Je denkt dan meteen aan de zon, strand en zee. Enrique Iglesias weet telkens weer hits te maken die het ultieme zomergevoel opwekken bij de Sky luisteraars. Zijn zomerhit 'El perdón' met Nicky Jam is dan ook de track met de meeste stemmen en staat terecht op nummer 1.'

Top 5
Vanaf het begin van de zomer, 21 juni, konden luisteraars via skyradio.nl stemmen op hun meest favoriete zomerhits. Dit is de top 5:

1. El Perdón van Enrique Iglesias & Nicky Jam
2. Balada van Gusttavo Lima
3. Happy van Pharrell Williams
4. I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix) van Mike Posner
5. Summer Jam 2003 van The Underdog Project

Summer-Facts
Enrique Iglesias is met 10 hits de meest genoteerde artiest in de We Like The Summer Top 500. Dit zijn de hits waarmee de zanger een plek verovert: El Perdón (#1), Bailando (#16), Duele El Corazón (#35), Bailamos (#46), Escape (#137), Can You Hear Me (#158), I Like It (#200), Do You Know (#212), Takin' Back My Love (#340) en Rhythm Devine (#420).

Naast Enrique Iglesias zijn Coldplay (met 8 noteringen), Shakira (met 7 noteringen) en Bruno Mars (met 6 noteringen) populaire artiesten in de zomerse hitlijst.

Ook recent uitgebrachte songs bemachtigen nu al een hoge notering in de lijst, namelijk: Can't Stop The Feeling (#10) van Justin Timberlake, Bailar (#27) van Deorro f.t. Elvis Crespo, This Girl (#30) van Kungs vs Cookin' On 3 Burners, Duele El Corazón (#35) van Enrique Iglesias en Sofia (#92) van Alvaro Soler.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog n laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers