Ella van Poucke, Ruut Weissman, Janne Schra en Bas Haan in 'Kunststof' op NPO Radio 1

zondag 5 augustus 2018

Met een altvioliste als moeder, een trompettist als vader en een van de betere Nederlandse pianisten als broer kan je stellen dat Van Poucke uit een muzikaal gezin komt.

Op 10-jarige leeftijd maakte ze haar debuut in het Concertgebouw in Amsterdam en sindsdien speelt ze in alle belangrijke zalen van Nederland. Deze zomer is ze Artist in Residence op het Grachtenfestival.
Presentatie: Frénk van der Linden

Dinsdag 7 augustus: Ruut Weismann, regisseur
Weissman regisseert Katja Schuurman en Thijs Römer in de nieuwe zomerproductie Blind Date van het DeLaMar Theater. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige film van Theo van Gogh. Het voormalige stel speelt een echtpaar dat na het verlies van hun driejarige zoontje niet met en niet zonder elkaar kan. In november raakte Weissman nog in opspraak na berichten over ongepaste intimiteiten.
Presentatie: Coen Verbraak

Woensdag 8 augustus: Janne Schra, zangeres
Na ‘Room Eleven’ en ‘Scradinova’ is zangeres Janne Schra terug met een tweede album onder haar eigen naam. Op ‘OK’ wilde ze het vrije gevoel vangen dat je krijgt op een reis naar een ver oord maar ook de nostalgie, als je mijmert over een vertrouwd verleden. De titel van het album verwijst naar het einde van een onstuimige tijd, waar alles weer 'ok' is.
Presentatie: Winfried Baijens

Donderdag 9 augustus: Bas Haan, journalist
Nieuwsuur-verslaggever Bas Haan won in juni de Brusseprijs, de jaarlijkse beloning voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek. Hij kreeg de prijs voor zijn boek 'De rekening voor Rutte' waarin hij minutieus het onderzoek naar de zogenoemde Teevendeal beschrijft. Voor 'Nieuwsuur' maakte hij daarover een aantal reportages waarin werd aangetoond hoe de nasleep van een deal met een crimineel onder de pet werd gehouden, met grote gevolgen.
Presentatie: Petra Possel

'Kunststof', maandag 6 augustus t/m donderdag 9 augustus van 19.30 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva Espa√Īa - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In AsturiŽ leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Lťon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op Eťn.

Dossiers