Eeuwenoude strijd tussen de Lage Landen barst weer los in 'Holland-BelgiŽ'

dinsdag 7 januari 2020
Foto: RTL 4 - © RTL 2020

In de satirische spelshow 'Holland-BelgiŽ', waarin bekende Nederlanders de strijd aangaan met bekende Belgen, komen alle vooroordelen over en verschillen tussen de Lage Landen aan bod.

Wat weten de Nederlanders over Belgische gewoontes en tradities? Hoe kunnen de Belgen de Nederlanders ervan overtuigen dat het in Vlaanderen toch zoveel plezanter is? Van kaaskoppen tot Belgenmoppen, alles komt voorbij! Welk team mag zich koning van de Lage Landen noemen? 'Holland-België' is vanaf zondag 19 januari om 20.00 uur te zien bij RTL 4.


Onder leiding van Ruben Nicolai trekt het Nederlandse team ten strijde tegen het Belgische team van Niels Destadsbader. De landsgrenzen worden goed bewaakt door presentator Art Rooijakkers en Vlaamse acteur en presentator Jonas van Geel. Voor Niels is het de eerste keer dat hij teamcaptain is in 'Holland-België'. 'De goesting is groot en stiekem win ik ook graag. Als captain van het Belgische team ga ik er dus alles aan doen om die mondige Hollanders eens een flinke peer te stoven!'

In de eerste aflevering van 'Holland-België' wordt Ruben Nicolai in deze vriendschappelijke oorlog gesterkt door comedian Najib Amhali en rapper Gers Pardoel. Het Belgische team, onder aanvoering van Niels Destadsbader, bestaat uit voormalig voetballer Wesley Sonck en presentatrice Katja Retsin. Verder maken onder anderen Jeroen van Koningsbrugge, Karen Damen, Evi Hanssen, Tijl Beckand en zangduo Nick en Simon hun opwachting dit seizoen.

'Holland-België' wordt geproduceerd door Pilot Studio en is vanaf zondag 19 januari om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Jillian Armacost is getrouwd met astronaut Spencer. Als hij in de ruimte is, is ze altijd bang dat er iets zal gebeuren. Dan wordt haar angst werkelijkheid. Tijdens een routinemissie verliest de aarde twee minuten het contact met de space shuttle. Niemand weet waarom. Spencer overleeft het voorval en terug op aarde lijkt alles in orde, maar Jillian vertrouwt het niet. Ze denkt dat haar man is veranderd. Wanneer ze zwanger wordt, begint ze nachtmerries te krijgen en wordt ze depressief. Het gevoel blijft knagen dat er iets mis is met haar man. Ze begint bang voor hem te worden en raakt steeds meer in de war. Wordt ze langzaam gek en is ze een gevaar voor zichzelf en haar ongeboren baby's? Of is ze terecht doodsbang voor haar echtgenoot?

'The Astronaut's Wife', film uit 1999 met oa. Johnny Depp en Charlize Theron, om 20.25 uur op VIJF.

Dossiers