Een nieuwe aflevering van 'Hij is een Zij' op NPO 3

maandag 14 januari 2019
Foto: © KRO-NCRV 2018

In 'Hij is een Zij' volgt Jan Kooijman een jaar lang jonge transgenders in hun dagelijks leven. Kess (19) en zijn zus Mae komen als eeneiige tweeling ter wereld.

In tegenstelling tot zijn zus, voelt Kess zich nooit een meisje. Hij gaat in transitie naar man en staat op de wachtlijst voor de borstverwijderende operatie. Maar als deze weer wordt uitgesteld, komt hij in een mentale dip.

Luna (16) en Ivan (18) zijn beide transgender en stapelverliefd op elkaar. Waar Luna nooit twijfelt over haar transitie, vindt Ivan alles rondom zijn gender heel ingewikkeld.

De transitie van Elise (29) valt haar zwaar: ze is gestrest, emotioneel en ze voelt zich eenzaam. Maar stoppen is voor Elise ook geen optie.

Voor Ivo (11) is het zijn laatste dag in groep 8 voordat hij na de zomervakantie naar de middelbare school gaat. Hij neemt afscheid van zijn klasgenootjes die hem volledig accepteren als jongen. Presentator Jan Kooijman gaat met hem mee.

'Hij is een Zij', dinsdag 15 januari om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Sarah wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend, maar ze is helemaal niet zeker of ze dit wel wil. Op weg naar huis om het huwelijksfeest van haar zus bij te wonen, besluit ze bij haar grootmoeder langs te gaan om raad te vragen. Daar ontdekt ze een groot familiegeheim dat zijn weerslag heeft op de hele generatie vrouwen binnen de familie. Ze besluit op zoek te gaan naar de man die een antwoord kan geven op al haar vragen...

'Rumor Has It', film met oa. Jennifer Aniston en Kevin Costner, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers