Door Thijs Römer geregisseerde 'Guilty Movie' bij RTL 4

zaterdag 23 februari 2013

De film 'Guilty Movie', geregisseerd door Thijs Römer, Michel Sluysmans, Johan Timmers, Arne Toonen en Michiel ten Horn (regisseur 'De ontmaagding van Eva van End'), is zondag 24 februari te zien bij RTL 4.

Het verhaal gaat over de twee gezworen kameraden Peer (Sol Vinken) en Simon (Alex Hendrickx). Als een ode aan hun vriendschap, nemen ze zich voor een film te maken over hun leven. Waar ze ook zijn, alles wordt vastgelegd op band. Dit onschuldige plan krijgt een lugubere wending als Simon voor de ogen van Peer een ongeluk krijgt en om het leven komt. De labiele Peer besluit 'de film van hun leven' in zijn eentje af te maken. Het valt hem erg zwaar en hij krijgt steeds waanbeelden en paniekaanvallen. Een happy end zit er na de dood van zijn vriend niet meer in. De zestienjarige Peer denkt dat een gruwelijke aanslag dé manier is om wraak te nemen op zijn eenzame bestaan en de film wereldwijd onder de aandacht te brengen.

'Guilty Movie' is de eerste productie van Stichting Barnfilms, een besloten gemeenschap die op artistiek en financieel onafhankelijke wijze films maakt. De stichting is opgericht door het  zeskoppig bestuur: Katja Römer – Schuurman, Thijs Römer, Maarten van Huijstee, Femke Halsema, Raymond Spanjer en Rob Wijnberg. De films worden volledig gefinancierd door de gemeenschap zelf.

'Guilty Movie', zondag 24 februari om 22.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Weekenden' - groepsfoto (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2018)

Lut staat al 41 jaar in het onderwijs en dit schooljaar gaat ze tegen haar zin met pensioen. Kris werd vorig jaar weduwnaar. Hij staat nu alleen in voor de opvoeding van zijn twee tienerkinderen. Omar vluchtte weg uit Syrië en hij wil in België een diploma hoger onderwijs behalen. Jay, een 20-jarige Brusselse ket, wil in 2018 doorbreken met z'n muziekcarrière. En Jo lijdt aan jong-parkinson, hij wil zijn ziekte onder controle krijgen met een operatie.

'De Weekenden', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers