Donderdag in 'De Vergelijkers': brave burgers

woensdag 6 november 2019

Steeds meer mensen willen duurzame keuzes maken. Maar als je er wat langer bij stil staat dan heeft vrijwel ieder alledaags product zo z'n voors en tegens. Best lastig dus om je groene voornemens uit te voeren.

Sofie van den Enk en Daan Nieber helpen je in het KRO-NCRV programma 'De Vergelijkers' met praktische tips en nuttige inzichten op weg bij het maken van groene keuzes.


In aflevering 4 vergelijken Sofie en Daan de milieu impact van een vega-burger en een biologische rundvlees hamburger. Daan en Sofie zoeken het uit en vergelijken deze brave burgers.

Daan onderzoekt de impact van wat een koe eet en poept. Wat heeft gras te maken met de scheten van koeien en de vermindering CO2 uitstoot?

Sofie zoekt uit wat een soja-burger nodig heeft om in de supermarkt te belanden. Is het waar dat de soja-burger de Amazone bedreigt? En waarom halen we überhaupt onze soja van ver, terwijl we het hier in Europa ook verbouwen?

'De Vergelijkers', donderdag 7 november om 21.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Een voormalig rugbycoach schrijft een zelfhulpboek, dat op internet steeds meer bekendheid vergaart. De auteur weigert echter om uit zijn schuilplaats te komen en zich bekend te maken. Het inspireert een groep mensen waaronder een journalist, een voormalige gedetineerde, een acteur en een undercoveragent om na te denken over hun keuzes en beslissingen.

'Reach Me', film uit 2014 met oa. Sylvester Stallone, om 22.20 uur op CAZ.

Dossiers