Documentaire 'Manson: The Lost Tapes' bij BNNVARA

donderdag 15 augustus 2019

Charles Manson is de een van de beruchtste criminelen van de VS. Hij werd veroordeeld voor de moord op zeven mensen, onder wie filmster Sharon Tate, maar wordt ervan verdacht nog veel meer moorden op zijn geweten te hebben.

De moorden veroorzaakten een schokgolf in Hollywood vanwege de gruwelijke details en ogenschijnlijk willekeurige aard. Manson trad op als sekteleider van The Family. Aan het eind van de jaren '60 vulden de sekteleden bijna drie jaar lang hun dagen met drugs, seks en muziek maken in de weelderige valleien nabij Los Angeles. Hoe kon één man een groep hippiejongeren hersenspoelen en ze aanzetten tot moord? Deze documentaire onderzoekt hoe Charles Manson zijn sekte oprichtte en de leden zover kreeg dat ze een reeks gruwelijke moorden begingen.


'Manson: The Lost Tapes', vrijdag 16 augustus om 23.15 uur bij BNNVARA op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'First Dates' (Eén)

De 19-jarige Lewis mag het voor de tweede keer proberen. Zal het met de 20 jaar oude barista Lauren beter lopen dan tijdens zijn vorige date? Alasdair is 55, heeft het hele land al doorkruist, maar is nog steeds op zoek naar de juiste man. Kan de 54 jaar oude dj Lee die rol vervullen? De 42-jarige Stu heeft zijn hond Brett meegebracht. Hij is al 13 jaar blind en op zoek naar een vrouw om zich mee te settelen. Hij gaat op date met Jen uit Bristol, 37 en verpleegster. Zal de vonk tussen de twee overspringen?

'First Dates', om 21.35 uur op En.

Dossiers