Django Wagner op 1 in 'TV Oranje Top 1000'

vrijdag 20 december 2019

Traditiegetrouw heeft muziekzender TV Oranje aan de vooravond van Kerstmis de 'TV Oranje Top 1000' bekendgemaakt. De eerste plaats in de eindejaarshitlijst is deze keer voor Django Wagner.

De Brabantse levensliedzanger scoorde het afgelopen jaar een flinke hit met de Sinti-uitvoering van het nummer 'Het is weer weekend'. Het levert hem in 2019 het hoogste aantal stemmen op in de TV Oranje Verzoekparade, het dagelijkse tv-programma dat de basis vormt voor de Top 1000. Het feestelijke liedje, met een belangrijke muzikale gastrol voor Koninklijk Zigeunerorkest Roma Mirando, was duidelijk favoriet bij de meer dan anderhalf miljoen stemmers.


Tweede plaats voor Koos Alberts
Een eervolle tweede plaats in de 'TV Oranje Top 1000' is dit jaar voor Koos Alberts. Van de in 2018 overleden volkszanger verscheen in mei postuum de single ‘Een Amsterdammer’, die veel werd aangevraagd door de kijkers van TV Oranje. De top 5 wordt verder gevormd door ‘Een zee van liefde’ van Riezz, ‘Atje voor de sfeer’ van de populaire Drentse feestzanger René Karst en ‘Every little kiss’ van Eindhovenaar Eric Baghuis. De artiest met de meeste noteringen in de 'TV Oranje Top 1000' van 2019 is Henk Bernard. De zanger uit Sint-Michielsgestel staat met maar liefst 32 nummers in de lijst, gevolgd door Marco de Hollander (22 noteringen), Henk Damen (19 noteringen), De Romantica’s (13 noteringen), Django Wagner (12 noteringen), Koos Alberts (12 noteringen), Frans Bauer (11 noteringen) en Jannes (11 noteringen).

Aantal stemmen bijna verdubbeld
Er is dit jaar sprake van een enorme toename in het aantal uitgebrachte stemmen. Dit is waarschijnlijk te danken aan de nieuwe website van TV Oranje die begin dit jaar werd gelanceerd. Daardoor is het onder meer gemakkelijker geworden om te stemmen of een oproep te doen om te stemmen. In de TV Oranje Verzoekparade werden in 2019 in totaal 1.573.867 unieke stemmen uitgebracht op 2864 clips. Dat betekent bijna een verdubbeling ten opzichte van 2018, toen 799.074 stemmen werden uitgebracht. De Top 1000 wordt samengesteld op basis van de meest aangevraagde clips van het afgelopen jaar, waarbij uitsluitend de unieke stemmen worden meegeteld. De volledige 'TV Oranje Top 1000' van 2019 is te vinden op de website tvoranje.nl.

Marathonuitzending 'Top 1000'
De 'TV Oranje Top 1000' van 2019 is non-stop bij TV Oranje te zien van zondag 29 december 07.00 uur tot dinsdag 31 december 19.00 uur. De gehele 'Top 1000' wordt herhaald van woensdag 1 januari 19.00 uur tot zaterdag 4 januari 07.00 uur.

'TV Oranje Top 1000'
De TV Oranje Verzoekparade, die de basis vormt voor de 'Top 1000', is al veertien jaar een groot succes. Het dagelijkse programma draagt in belangrijke mate bij aan een van de belangrijkste doelstellingen van TV Oranje: een platform bieden aan álle Nederlandse artiesten.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers