Deze zomer is het misdaadseizoen op BBC First

vrijdag 30 juni 2017
Foto: © BBC First 2015

In het nieuwe seizoen van 'The Kettering Incident' op BBC First worden volgende maand weer enkele mysteries opgelost. Achtervolgd door verdenkingen, keert Anna terug naar huis om de waarheid te ontdekken over een onverklaarbare gebeurtenis in haar verleden.

Heeft ze er iets mee te maken of waren er buitenaardse wezens in het spel?

Daarnaast spat het bloed eraf in de gewaagde thriller 'Paula'. Het gevaar schuilt letterlijk in een klein hoekje wanneer een vreemde man, James, in Paula’s leven komt. Mensen verbergen vaak geheimen die je op het eerste oog niet kan zien. Maar waar zal zijn spel eindigen? De met een Olivier Award bekroonde actrice Denise Gough schittert in deze kille, psychologische thriller van toonaangevend dramaschrijver Conor McPherson.

'The Kettering Incident' gaat in de première op BBC First op zaterdag 1 juli om 21.00 uur
De aangrijpende thriller 'The Kettering Incident' speelt zich af op een geïsoleerd eiland van Tasmanië, een bijzonder mooie plek aan de rand van de wereld verlicht door de angstaanjagende gloed van de zuidelijke Aurora. In de serie volg je de ontdekkingsreis van een vrouw waarin ze op zoek gaat naar de waarheid over haar verleden. Dr. Anna Macy, gespeeld door Elizabeth Debicki (eerder te zien in 'The Night Manager'), was nog maar een kind toen haar beste vriendin Gillian op mysterieuze wijze verdween. De twee meisjes waren aan het spelen in een oud bos buiten de stad toen Anna vreemde lichten in de lucht zag verschijnen. Uren later werd Anna alleen gevonden. Vijftien jaar later keert Anna terug naar haar geboorteplaats waar allerlei geruchten de ronde doen over wat er echt is gebeurd die nacht – van Anna die Gillian zou hebben vermoord tot buitenaardse ontvoering. Als vervolgens ook nog de 17-jarige Chloe Holloway verdwijnt is Anna vastberaden om achter de waarheid te komen.

'Paula' gaat in première op BBC First op donderdag 20 juli om 21.00 uur
De werelden van Paula en James liggen ver uit elkaar. Ze wonen beiden in Dublin, waar Paula een gerespecteerde lerares is, terwijl James nauwelijks kan rondkomen van zijn baan als onderhoudsmonteur en steelt van zijn moeder. Wanneer Paula vreemde, krassende geluiden hoort in haar kelder, huurt ze James in om de ratten uit te laten roeien zodat ze weer gerustgesteld is. Dan beleven de twee een onenightstand die grote consequenties heeft. Paula wordt meegesleurd in een gevaarlijk kat-en-muisspel. James lijkt op elke straathoek en achter elke schaduw op te duiken – gepaard met dreigende geesten en zwijgende kinderen, verschuild achter schaamte en hartverscheurende geheimen. Als James' grip versterkt, valt Paula's 'normale' leven steeds meer uit elkaar. Ze wordt gedwongen om tot het diepste van haar ziel te graven en haar donkerste geheimen te ontdekken, in de strijd om te overleven.

Wil je meer van het beste Britse drama zien? De volgende series gaan door in juli met nieuwe afleveringen:

- 'Father Brown' Series 5 – Elke maandag om 21.00 uur
- 'The Coroner' S2 – Elke dinsdag om 21.00 uur
- 'The Last Kingdom' Series 2 – Elke zondag om 22.00 uur tot 16 juli
- 'Born to Kill' – Elke dinsdag om 21.00 uur tot 13 juli

Persbericht LEWIS/BBC First
http://www.bbc.com/BBCFirst

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Sarah wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend, maar ze is helemaal niet zeker of ze dit wel wil. Op weg naar huis om het huwelijksfeest van haar zus bij te wonen, besluit ze bij haar grootmoeder langs te gaan om raad te vragen. Daar ontdekt ze een groot familiegeheim dat zijn weerslag heeft op de hele generatie vrouwen binnen de familie. Ze besluit op zoek te gaan naar de man die een antwoord kan geven op al haar vragen...

'Rumor Has It', film met oa. Jennifer Aniston en Kevin Costner, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers