Deel 2 van 'Zembla' over de MSC ZoŽ

woensdag 23 oktober 2019

Op nieuwjaarsdag voltrekt zich een ramp boven de Waddeneilanden als vrachtschip MSC ZoŽ tijdens een storm 342 containers verliest. De ravage blijkt enorm.

Stranden, kwelders en dijken in het kwetsbare natuurgebied raken bezaaid met rotzooi.


Twee weken geleden onthulde 'Zembla' dat het onderzoek naar de ramp mogelijk wordt belememerd omdat er door de havendienst in Bemerhaven een defect aan de zogenoemde Voyage Data Recorder van het schip werd geconstateerd. In deel 2 meer over wat er mis ging aan boord van de MSC Zoë. En over de gevolgen voor werelderfgoed de Wadden.

'Zembla', donderdag 24 oktober om 21.15 uur bij BNNVARA op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers