'De Wild in de Middag' de nummer 1 van de Nederlandse radio

woensdag 22 mei 2019
Foto: © KRO-NCRV 2018

Uit de dinsdag gepubliceerde cijfers door het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) over maart-april blijkt dat het KRO-NCRV programma 'De Wild in de Middag' (NPO Radio 2) van DJ Ruud de Wild het best beluisterde dagelijkse programma is van de Nederlandse radio.

Het radioprogramma was al marktleider in de middag sinds december 2017, maar scoort nu ook hoger dan de ochtendshow van 538 en dat is uniek.


Ruud de Wild: 'Dit is een historische dag. Mijn hele carrière heb ik al gedroomd om de nummer 1 van alle programma’s te worden. Hoe vet is dat. Ik ben ontzettend trots op mijn hele team.'

Jan-Willem van Engelen, zendermanager NPO Radio 2: 'Ik ben super trots op Ruud en zijn team die elke dag vol passie keihard werken om de luisteraar de beste show te geven. Radio is topsport en Ruud presteert op dit moment op het allerhoogste niveau. Het is niet meer dan terecht dat hij de nummer 1 dj van Nederland is. Het is fantastisch om zijn gedrevenheid te zien, hij is een echte teamplayer en een bijzonder leuk mens om mee te werken.'

'De Wild in de Middag' is sinds 2 januari 2017 een dagelijks programma op NPO Radio 2. De luisteraar heeft het programma omarmd door bijvoorbeeld elke dag massaal te reageren op het item De Top 5 over 5. Daarnaast laat Ruud zijn veelzijdigheid horen in één van de best beluisterde podcasts van Nederland: '30 MINUTEN RAUW'. Hierin stelt hij 30 minuten lang ongecensureerd vlijmscherpe vragen aan bekende Nederlanders. '30 MINUTEN RAUW' en Ruud de Wild zijn genomineerd voor een Dutch Podcast Award.

NLO maakt maandelijks de luistercijfers bekend over de afgelopen tweemaandelijkse periode.

'De Wild in de Middag', elke werkdag tussen 16.00 uur en 18.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 2.
'30 MINUTEN RAUW' is te beluisteren via iTunes, Spotify en de NPO Radio 2-app.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers